Ekrem İmamoğlu’nun mülteci sahtekarlığı! Birleşmiş Milletler’i böyle dolandırmış

Katıldığı canlı yayında İstanbul'daki sığınmacılara karşı ayrımcı bir dil kullanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tam bir yıl önce ise Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi ile bir işbirliği anlaşması imzalayarak sığınmacılar için kullanılmak üzere maddi destek almıştı.

featured

Geçen yıl Birleşmiş Milletler ile bir anlaşma yaparak maddi destek alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te yaptığı açıklamada sığınmacı karşıtı söylemlerde bulundu.

27 Temmuz 2021’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi Türkiye Temsilciliği (UNHCR) arasında; geçici koruma sağlanan kişiler, uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile sığınmacılara yönelik iş birliğini amaçlayan mutabakat metni imzalanmıştı.

SIĞINMACILAR İÇİN BM’DEN FON ALMIŞTI

Anlaşma sayesinde İstanbul’daki sığınmacılar için BM’den maddi destek alan İmamoğlu, “Bugün imzalayacağımız mutabakat zaptı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile bu hususta hâlihazırda birlikte yürüttüğümüz çalışmaları kuvvetlenecek ve ilerleyen günlerde göçmen ve mültecilerin, yerel halkla bir arada, huzur içerisinde, yaşaması amacıyla gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalar için önemli bir destek sağlayacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU: TÜRKİYE GÖÇ KONUSUNDA HEDEF ÜLKE HALİNE GELDİ

İmamoğlu, göç olgusunun insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirterek, “Zorla yerinden edilen ve ülkesini terk etmek zorunda kalan insanların sayısının tarihte hiç olmadığı kadar fazla olduğu bir dönemden geçiyoruz” demişti.

Zorunlu göçün nedenleri olarak savaşları, insan hakları ihlallerini, iklim krizini, salgınları ve ekonomik çöküşleri sıralayan İmamoğlu, Türkiye ve İstanbul’un da bu küresel olgudan olumsuz olarak etkilendiğinin altını çizdi. Türkiye’nin son yıllarda transit ülke halinden çıkıp, “hedef ülke” konumuna geldiğine dikkat çekerek İstanbul’un da bu anlamda büyük bir nüfus yüküne ev sahipliği yaptığını dile getirmişti.

BM İLE İMZALADIĞI ANLAŞMAYI ÇİĞNEDİ

BM’ye İstanbul’daki sığınmacıların yerel halkla huzur içinde yaşaması için çalışacağını sözünü veren İmamoğlu, katıldığı canlı yayında kullandığı ifadelerle ise sığınmacı karşıtlığı yaptı.

PKK’nın dernekleri CHP’nin korumasında! DİAYDER’den sonra GÖÇİZDER’den de CHP’liler çıktı

İMAMOĞLU’NUN YALANLARINA İL GÖÇ İDARESİNDEN SAYILARLA CEVAP

İmamoğlu, “Kişi başı su kullanım üzerinden baktığımızda 19,5 milyon insana hizmet ediyoruz. 2-2,5 milyon civarında İstanbul’da mülteci var. Ancak bu engellenemiyor. Tutarlı, sağlıklı bir göçmen politikası uygulamadık. Dış politikadan alın, sınır ve yurt içindeki dağılıma kadar…” dedi.

Arapça tabelalar ile ilgili de mücadele edeceklerini söyleyen İmamoğlu, durumun kabul edilemez bir boyutta olduğunu iddia etti.

Bu ifadeler sonrası bir açıklama yapan İstanbul İl Göç İdaresi, İstanbul’da 548 bin 108’i ise geçici koruma sahibi Suriyeli olmak üzere toplam 1 milyon 294 bin 124 yabancının ikamet ettiğini belirtti.

Arapça tabela konusuna da değinen İl Göç İdaresi, “İl genelinde yabancılara ait 7 bin 975 işletme tabelasının mevzuatımıza uygunluğu denetlenmiş, 5 bin 768 iş yeri tabelası standartlara uygun hale getirilmiş, 2 bin 207 iş yeri tabelası hakkında işlemler devam etmektedir.” açıklamasıyla İmamoğlu’nun sığınmacı karşıtı bir söylemle verdiği abartılı rakamları çürüttü.

Ekrem İmamoğlu’nun sürekli tatilde olduğu için göremediklerini İl Göç İdaresi açıkladı

“BM’Yİ DE DOLANDIRMIŞ”

İmamoğlu’nun BM ile imzaladığı anlaşmanın tam zıttı bir politika yürütmesi “Ekrem İmamoğlu Birleşmiş Milletler’i de dolandırmış” yorumlarına sebep oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir