İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Ongun’a 800 bin liralık ihale

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiklerinden beri 'Şeffaf olacağız' sözleri havada kaldı. Daha önce birçok defa İBB'ye ait şirketlerin iş ihalelerini CHP ya da İBB'de görevli olanların bağlantılı olduğu şirketlere verdiği skandallarına bir yenisi daha eklendi.

featured

Ekrem İmamoğlu’nun başkan koltuğuna oturduğu günden beri skandallar silsilesinin yaşandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili yeni bir olay daha patlak verdi. İBB şirketi İSTGÜVEN’in, Murat Ongun’un Yönetim kurulu Başkanı olduğu Dijital Medya’ya toplamda 800 bin TL’ye yakın ihaleler verdiği iddia edildi.

800 BİN TL DEĞERİNDE SOSYAL MEDYA İHALESİ MURAT ONGUN’A

Haber 7’nin iddiasına göre; CHP’li İBB şirketi İSTGÜVEN’in, Murat Ongun’un Yönetim kurulu Başkanı olduğu Dijital Medya’ya toplamda 800 bin TL’ye yakın ihaleler verdiği ortaya çıktı.

İBB’nin Ekrem İmamoğlu yönetiminde ihalelerde yaşananlar bununla da sınırlı değil. Skandallarla gündeme gelen İBB’nin işte daha önce ortaya çıkan ihale usulsüzlükleri:

İBB’DEN 1 MİLYAR LİRALIK YOLSUZLUK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketleri üzerinden ‘adrese teslim’ ihalelerde belediyede 1 milyar liralık yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkmıştı. İBB’nin İştirak firmaları üzerinden yolsuzluk yapılarak zarara uğratıldığı iddiası İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından da yapılan inceleme sonucunda doğrulanmıştı.

İBB YÖNETİMİ İETT BAKIM ONARIM İHALESİNİ YİNE CHP’Lİ VEKİLİN ŞİRKETİNE VERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu her gün bozulan, yanan, kaza yapan araçlara rağmen, İETT bakım onarım ihalesini yeniden CHP’li Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı şirkete vermişti. Şirkete 4 ay için 76 milyon 180 bin 500 lira ödenecek.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir