Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı için belediye başkanlarının aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunu açıklığa kavuşturdu.

Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları aday gösterilir mi?” sorusuna “Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmesini istiyorum” sözleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmesini istiyorum. Belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Diğer türlü biz belediye başkanını başka bir partiye teslim etmiş olacağız. Bu anlamda Kafamda soru işaretleri var” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Aslında kürsüye çıkınca zaman zaman heyecanlanıyoruz. Ben sözcüğünü fazla kullandığım için partililerden de zaman zaman eleştiri geliyor. Ama bazı vatandaş ‘sen ne yapacaksın?’ diye soruyor bunun da bir cevabı olabilir. Ama işin doğrusu biz çerçevesinde bakmaktır. Zaten saygın, sağduyulu düşünen bir ittifakımız var. Belki ‘ben’ yerine ‘biz’in kullanılması daha doğru.

MİLLET İTTİFAKI KRİZİ

Gazeteci normalde bağımsız biri olarak düşüncesini ifade edebilir ama telkinlerle yazı yazıyorsa orada sorun var demektir. 6 partinin ortak talebi de demokrasi. Aramızda sorun var mı? Benim gördüğümüz kadarıyla hiçbir sorun yok. E her birimiz ayrı partiyiz ama önemli olan şu biz bu ülkeye demokrasiyi getirecek miyiz? Getireceğiz. En son örneğin tezkerede biz hayır dedik İYİ Parti evet dedi ne yaptık kavga mı ettik hayır.

CUMHURBAŞKANI ADAYI HAKKINDA

Başlangıçta zaten seçeceğimiz güçlü bir cumhurbaşkanı ama bu cumhurbaşkanının alacağı kararları ittifakı oluşturan liderlerle birlikte alması lazım.

Devleti tanıması lazım önce bu çok önemli çünkü alınan kararların nasıl süreçler doğuracağını bilmesi lazım. Yine uzlaşmacı olması lazım. Cumhurbaşkanı adayının bütün siyasi partilerle samimi bir görüşme içinde olması lazım. Bunlar uzlaşmacı kimliğinin olması, liyakati koruması, kurumlara müdahaleyi engellemesi, her kuruşun hesabının vatandaşa verilmesi, bütçenin kaynaklarının nereye ne kadar harcandığının hesabını vermesi… Bu pozisyonda bir kişi olursa huzur sağlanacak, atamalar liyakate göre yapılacak, gençlere güven verecek. Gençler özgürlük istiyor, baskı olmasın istiyor, bu gençler bir siyasi partinin kimliği altında da görünmek istemiyor. Ben karamsar değilim. Ülkenin çözülmeyecek sorunu yok aslında.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’IN ADAYLIĞI

Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum. Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Seçildiler önce bir bulundukları kentin güvenini kazansınlar önlerinde bir zaman var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir