Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı yemeğinde dışlanan HDP’ye sahip çıktı! Kemal Kılıçdaroğlu’na şok gönderme…

featured

Millet İttifakı’nın dün akşamki genişleme yemeğine HDP’nin davet edilmemesinin yankıları devam ediyor. Kamuoyunu ve İYİ Parti tabanını ‘aldatmak’ için yemeğe davet edilmeyen HDP’nin duruma alınması üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP’nin gönlünü aldı.

“DOSTLARIMIZ” GÖNDERMESİ

HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar dün gece “Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor, gelsinler çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir. Ama HDP’yi yok sayan, bu diyalogda HDP’yle ilişki kurmayı HDP’yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor. HDP’yle diyalog içinde olmak, mutabakat aramak şarttır. Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur. HDP’ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye’de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur.” açıklamasını yapmıştı.

HDP’nin gönlünü almak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bugün Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

‘Dostlarımızla kazanacağız’ diyerek yola çıkmıştı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ülkemizin güçlü parlementer sistem, güçlü meclis geleneğini canlandırmak için çalışan partilerimizin, Türkiye’nin önemli meselelerinin çözümüne de öneriler getireceklerine inancım tam. 

 

“DOSTLARIMIZ ÖZENLE SEÇİLMİŞ BİR KAVRAMDIR”

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın yerel televizyon kanalı Amed TV’ye yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dostlarımız” derken aslında İYİ Parti’yi değil, HDP’yi kast ettiğini itiraf etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Genel Başkanımız şunu söyledi: Biz bundan sonraki yolumuzu dostlarımızla yürüyeceğiz. Dostlarımızla iktidar olacağız ve ülkeyi yöneteceğiz.

Genel başkanımız dostlarımız derken sadece millet ittifakındaki partileri kastetseydi millet ittifakı derdi. Kastı bu değil. Dostlarımızın çok geniş bir çerçeveyi ifade ettiğini söylüyoruz. Bu meselede siyasi parti adlandırması yapmak da sınırlayıcı bir şeydir. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır.

https://youtu.be/geBRtRDFTtU

“NE YAPARSAK HDP İLE YAPACAĞIZ”

Konuşmasında HDP’nin büyük baskı altında olduğunu söyleyen ve umutsuz olunmaması tavsiyesinde bulunan Tanrıkulu, “HDP büyük baskı altında. Bir taraftan genel başkanları tutuklu. Örgütleri baskı altında. Kapatma davası açılmış. Bunları gören bir parti olarak dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Umutsuz olmayın. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir