Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçilince neden Kılıçdaroğlu’ndan önce Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etti?

featured

Ocak ayında sürpriz bir buluşmayla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Genel Başkan Prof. Dr. Temel Karamollaoğlu ve yönetimini devirmek üzere, “büyük kongrenin toplanmasını” da içeren 53 maddelik bir açıklamayla harekete geçti.

Ak Parti ve Saadet Partisi arasında ki gelişmeleri değerlendiren Fehmi Çalmuk, yaşanan süreçte Oğuzhan Asiltürk’ün açıklamalarına dikkat çekti.

BBN Türk Medya Grup Başkanı Fahrettin Damga’nın Politik Adam programına katılan gazeteci Fehmi Çalmuk, Saadet Partisi’ndeki Oğuzhan Asiltürk hareketliliğini değerlendirdi.

Saadet Partisi’nde Oğuzhan Asiltürk depremi! Temel Karamollaoğlu yönetimini devirmek için harekete geçti

“Oğuzhan Asiltürk şu anda Saadet Partisi’nin fabrika ayarlarına, kuruluş ilkelerine yani milli görüşün genetik kodlarına dönüşüyle ilgili bir çağrısı oldu” diyen Çalmuk, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeniden Refah Partisi’nin milli görüş’ün genetik kodlarına uyumlu olduğunu görüyoruz. Saadet Partisi’nde savrulan bir siyasi gelenek var. Oğuzhan bey bunu derleyip toplama gibi bir gaye ile yaptı. Başına iş mi aldı? Sosyal medyada açıklamasa olur muydu? Eğer parti içinde delegelere bunu bir mektup gibi gönderseydi parti içinde bir fitneci durumuna gelecekti. ”

“İslamcıların çoğu Gelecek Partisi’nde”

Çalmuk, “Saadet Partisi ile AK Parti arasındaki dargınlığın ana nedeni FETÖ’dür. Türkiye de İslami siyaset anlaşışının İslami yapının hiçbir zaman sadet geleneği, yeniden refah geleneği, milli görüş geleneği kendini İslamcı olarak nitelendirmedi. Her zaman Müslümanlar olarak nitelendirdi. Şu anda İslamcıların büyük bölümü Gelecek Partisi’nde.” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti

Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı seçildikten sonra partisi CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret ettiğini açıklayan Çalmuk şunları anlattı:

“Oğuzhan Bey zaman ve mekanda bunu bugün değil bunu her defasında kapısına giden insan mesela geçen hafta Abdullatif Şener vardı ziyaretçisi. Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını kazandı. Ankara’ya geldi Antırkabir’i ziyaret etti değil mi? Anıtkabir’den sonra nereye gitti? Oğuzhan Asiltürk’e geldi. Oğuzhan Asiltürk’e ne dedi? ‘Efendim ben seçimi kazandım.’ Oğuzhan Asiltürk ‘Sen seçimi kazanmadın, AK Parti seçimi kaybetti’ dedi.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir