Ekrem İmamoğlu “bulaşıcı hastalık” nedeniyle ölenlerin sayısını açıkladı

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin ikinci etabının açılışında yaptığı konuşmada Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gelen vefat sayılarıyla koronavirüs tablosundaki sayılarının uyuşmadığını açıklamıştı. İmamoğlu’ndan bir açıklama daha geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, İstanbul’da bugün 164 kişinin ‘bulaşıcı hastalık’ nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu sayının salgın boyunca ulaşılan en yüksek bulaşıcı hastalık vefat sayısı olduğunu açıklayan İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da, “Sayın Fahrettin Koca tedbir almada gecikiyorsunuz” diyerek seslendi.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Mezarlıklar Daire Başkanlığı’mızın “Bulaşıcı Hastalık Ölüm Sayısı” bugün 164 olmuştur. Bu sayı tüm pandemi döneminde bildirilen en yüksek sayıdır. Bulaşıcı hastalıktan vefat eden 164 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dilerim. Sayın Fahrettin Koca tedbir almada gecikiyorsunuz.”

KOCA’DAN İMAMOĞLU’NA TELEFON

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da ‘bulaşıcı hastalık’ nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını açıklayan İmamoğlu’nu aradı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İmamıoğlu, Koca’nın tedbirler konusunda çalıştıklarını söylediğini belirtti.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca az evvel beni aradı. Tedbirler konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi. Pandemi sürecinde seferberlik anlayışıyla, şeffaflık ve bilim temelinde tüm adımları hep beraber atmak vazifemizdir. Daha sağlıklı bir Türkiye umuduyla…”

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir