Ekrem İmamoğlu’ndan AKOM’da rakı balık savunması: “O restoranın 23 yıllık müşterisiyim”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da İstanbul'daki son durumu ilişkin yaptığı açıklamasında bir balıkçı restoranında çekilen fotoğrafı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulunurken çok konuşulan ‘balıkçı’ meselesi hakkında gelen soruyu cevapladı. “Sayın büyükelçi 20 gün önceden randevulaştığımız üzere Ankara’dan İstanbul’a geldi” diyen Ekrem İmamoğlu, geçtiği sokaktaki MOBESE görüntülerinin paylaşıldığını söylerken durumu Vali Ali Yerlikaya ile de görüştüğünü belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Büyükelçi ile yenilen yemek’ hakkında soruları yanıtladı. İstanbul’da Valilik ile birlikte çalışmalara devam edildiğini belirten İmamoğlu, “MOBESE kameraları böyle bir magazinsel olayda kullanıldı. Benim bildiğim MOBESE’deki görüntüler bir kazanın tespitinde kullanılır. Bunları kimlerin yaptırdığını çok iyi biliyorum, gözümün içine bakınca onlar da anlarlar.” dedi.

“O RESTORANIN 23 YILLIK MÜŞTERİSİYİM”

Bu kadar yoğun bir gündemde çalışırken, 1 saat yemeğe gitmemin gündeme taşınmasını şaşkınlıkla takip ediyorum. Bir büyükelçiyle yenilen bir yemekten bahsediyoruz. Yaklaşık 20-25 gün önce buluşma gününü netleştirmiştik. Gideceğimiz mekan da belliydi. Bu gizli bir yemek değil. Gidip görürseniz her yeri de pencere. 23 yıldır oranın müşterisiyim.

İstanbullu cefada, İmamoğlu sefada! AKOM’da olması gereken İBB Başkanı rakı-balık sefasında çıktı…

“SAYIN BÜYÜKELÇİ BU YEMEK İÇİN ANKARA’DAN İSTANBUL’A GELDİ”

Tabii ki orada yaşanan bazı hususlar beni üzmüştür. Neticede daha önce belirlenmiş bir yemekti. Sayın Büyükelçi bu yemek için Ankara’dan İstanbul’a geldi. Vakit ayırıp bu resmi buluşmayı yaptık. Eşlerimizle birlikte yemek yedik. Ülkemizi konuştuk. Bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın karla mücadele kadar büyükeçilerle kuracağı ilişki de sorumluluğudur.

Dış ilişkiler konusunda bu denli ilgi gören bir İstanbul yönetimi var. Ben bunun hakkını vermek zorundayım. Sürecin sonrasıyla ilgili tarafı beni çok ilgilendiriyor.

Ajans’ın yalanı erken patladı! İmamoğlu’nun dün gece Balıkçı Kahraman’da olduğu kanıtlandı…

“VALİ YERLİKAYA İLE PAYLAŞTIM”

Devletin imkanları kullanıldı. Benim geçtiğim sokağın MOBESE kameraları paylaşıldı. Magazinsel bir olay haline getirildi. Ben bu konudaki düşüncelerimi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile de paylaştım. Bu şehrin amiri olarak benim soru işaretlerime cevap vermek zorunda. MOBESE kameraları bir kazanın tespiti veya bir suç olayı için kullanılır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir