Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, futbolu tabulaştıranlara yüklendi…

featured

Ekonomist Özgür Demirtaş, Twitter hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
Türkiye’de özellikle futbol takımlarına yönelik fanatizmi eleştiren Demirtaş, “Tuttuğunuz Futbol takımı kazanınca veya istediğiniz transferi yapınca veya Şampiyon olunca: -Karnınız doymuyor. Cüzdanınız dolmuyor. Geleceğiniz yeşermiyor.-Eviniz, barkınız olmuyor. Size ne oluyor?” diye sordu.

Demirtaş, paylaşımına gelen tepkilere şöyle cevap verdi:
“Mutlu oluyoruz” diyeceklere ikinci soru. Böyle mutlu olacağınıza, sizi mutsuz edenleri bulsanız? Sizi mutsuz eden sistemi değiştirseniz?”

Paylaşımlarına devam eden Özgür Demirtaş, “Yahu niye bir yaşam biçimi oluyor anladım? GS- FB- BJK vs sadece bir futbol takımı… Yöneticiler sizden para alıyor. Üstüne Borç alıyor. Onu bir futbolcuya veriyor. Futbolcu zengin oluyor. Sonra klüpler batıyor. Sonra yine sizden para alıyorlar vs vs.” ifadelerini yazdı.

“TÜRKİYE’DE FUTBOL TABU”

Babasının takım tutmadığını kendisinin Galatasaraylı olduğunu belirten Özgür Demirtaş, “Babam Takım tutmaz. Annem Beşiktaşlı. Ben Galatasaraylı.
Eşim ve Amcam Fenerbahçeli. Kardeşlerim takımsız. Ama takım tutanların hiçbiri fanatik değil.
Ama anladım (bilmeliydim) ki Türkiye’de Futbol tabu. İnsanların bir şeyi tutkuyla sevmesi güzel. Ama hayatlarındaki problemleri unutacak, kendisini bile ikinci plana atacak kadar fanatik olması güzel bir şey değil… Ancak bu konuda benim görüşüm önemli değil elbet.
Herkesin kendi hayatı. Herkese iyi seyirler..”
dedi.

Futbol kulüplerine para verilmesini eleştiren Demirtaş, finansalları doğru yönetilmeyen kulüplerin batması gerektiğini savundu. Dilencilik üzerinden yola çıkan Demirtaş, “Ben ne diyorum? Dilencilere Para vermeyin. Şimdi ekleyeyim o zaman: Futbol takımlarına para vermeyin! Finansalları doğru yönetilmeyen klüpler batsın” değerlendirmesinde bulundu.

Futbol kulüplerinin silinen vergi borçlarının geri alınması gerektiğini ve o paraların vatandaşın hakkı olduğunu dile getiren Özgür Demirtaş, “Silinen vergiler aynen geri alınsın. Hepimizin parası. Çatır çatır alınsın. Not: O vergilerin silinebilmesinin altında da insanların fanatikliğinden yararlanma yatıyor.” ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş paylaşımlarını şöyle sürdürdü:
“Fanatik olmayın. Hayatınızdaki en önemli şey olmasın. Küçük mutluluklar ile sizi oyalayıp, hayattaki gerçek problemleri görmenizi engellemesin” dedim diye özellikle Fenerbahçeli arkadaşlar saldırmış. Neymiş ben bunun Fenerbahçe önemli bir transfer yaptığı zaman söylemişim niye önceden söylememişim? diye… Halbuki yazdığımda en ufak bir takım ismi yok… Eğer gerçekten takip etseler bunu yıllardır söylediğimi görecekler. Futbol herkesin zevki olabilir ama kimsenin hayatının tümü olmamalı…”

Kaynak: Yeniçağ

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir