Ekonomik reform dedik, yine vergi çıktı! Kripto paralara ‘ekonomik ve hukuki altyapı’ düzenlemesi geliyor…

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılının son günlerinde ekonomide ve hukukta reformun sinyalini vermiş ve çalışmaların başladığını açıklamıştı.

Hukukta reform paketini geçtiğimiz hafta açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de ekonomi de reform paketini kamuoyuna tanıtıldı.

850 bin esnaf gelir vergisinden muaf olacak! İşte Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi detayları…

Reform kapsamında birçok düzenlemeye gidilirken, yeni dönemde “yatırım, istihdam, üretim, ihracat” olmak üzere dört ana temel üzerinde durulacak.

Dijital paralarla ilgili düzenleme yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından dikkat çeken bölümlerden biri ise dijital paralarla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler oldu.

Dijital paralar için hukuki adımın atılacağını vurgulayan Erdoğan, “Katılım finans sektörüne yönelik merkezi danışma kurulu hayata geçiriyoruz. Sermaye piyasaları alanında da önemli düzenlemelerimiz olacak. Dijital paranın ekonomik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımları atıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası standartlarda bir katılım finans tahkim mekanizması kurulacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: ”Finans sektörünün kurumsal altyapısını geliştirmek için de bir dizi adım atıyoruz. Bu maksatla ülkemizin tüm kredi ve risk verilerinin toplandığı Risk Merkezini yeniden yapılandırıyoruz. Bireysel emeklilik sistemini çok daha geniş kesimlere yaygınlaştırıyoruz. Nüfusumuzun yüzde 25’ini oluşturan 18 yaş altındaki çocuklarımızın sisteme girebilmesinin önündeki engelleri kaldırıyoruz.Dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını oluşturacak adımları atıyoruz. Reel sektör şirketlerimizin tahvil ihraçlarını özendirmek için Tahvil Garanti Fonu kuruyoruz. Finansal sektörün sigortacılık ayağını da ihmal etmeyerek, bireysel emeklilik sisteminin derinleşmesine ve gelişmesine katkı sağlıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir