‘Ekmek 10 lira olacak’ diyen Özgür Demirtaş, takipçisinden gelen yorum sonrası zıvanadan çıktı: ‘Sen kimin çocuğusun?’

YouTube’a çektiği son videosunda "Uyarıyorum ekmek 10 lira olacak" diyen Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelen bir yorumla çıldırdı. Demirtaş, bir takipçisinin ‘’Amerikan çocuğusun" yorumuna, "Sen kimin çocuğusun" cevabını verdi.

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş, BDDK’nın ‘sermaye kontrolü’ olarak eleştirilen döviz e kredi kararlarını eleştirerek, “Bakın 10 yıldır alınan kararlar, Türkiye’nin çıkarına kararlar olsaydı TL bu kadar değer kaybeder miydi? Faiz bu kadar artar mıydı? Enflasyon bu kadar artar mıydı? Ekmek 5 lira olur muydu? Ben size söylüyorum 10 lira olacak. Demek ki o kararlar da yanlışmış, bu karar da yanlış” dedi.

Özgür Demirtaş’ın bu konuşmayı yaptığı video, 24 saat içinde 1 milyon 500 binden fazla izlendi. Demirtaş da yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Özgür Demirtaş, bu paylaşımının altına “Özgür Demirtaş, Amerika çocuğusun” yorumu yapan takipçisine ise adeta patladı. Özgür Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ergenlerin ve K-Popçuların ekonomisti Özgür Demirtaş, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Kıraç’ı tanımadı

”BEN ANNE VE BABAMIN ÇOCUĞUYUM”

Ben anne ve babamın çocuğuyum. Devlet okullarında hayatım boyunca burslu okudum. İzmir Atatürk Lisesini 3 yıl üst üste Birincilikle bitirdim. Üniversite sınavlarında derece yaptım. 27 yaşımda Yardımcı Doçent, 32 yaşımda Doçent, 38 yaşımda Kürsü Başkanı Profesör oldum.

”SENİN SAKALININ KILLARINDAN FAZLA”

Uluslararası saygın dergilerde 35’in üzerinde Akademik yayın yaptım. Senin yüzündeki sakalın kıllarından fazla Akademik atıf aldım. Dünya çapında (ABD, Avrupa ve Türkiye’de) 10 binden fazla öğrenci eğittim. Uluslararası Marie Curie Araştırma ödülünü en yüksek puan ile aldım

”SEN NE YAPTIN VE SEN KİMİN ÇOCUĞUSUN?”

Türkiye’ye saygın bir Finans merkezi kazandırdım (Center of Excellence in Finance) Onlarca şirkete danışmanlık yaptım. Peki sen ne yaptın ve sen kimin çocuğusun?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir