Kripto para piyasasının yıldızı Ethereum’dan tarihi rekor! 5 bin dolara doğru ilerliyor…

featured

Bitcoin’den sonra dünyanın ikinci büyük kripto birimi olan Ethereum 4 bin 643 dolara ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Etherum dün de 4 bin 600 dolara kadar çıkmıştı.

Kripto para piyasasındaki hareketlilik son hız devam ediyor. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto varlıkların tekrardan yükselişe geçmesiyle daha da artan bu hareketlilik, bu alanda yatırım yapan kişileri de fazlasıyla memnun ediyor.

Son olarak en büyük ikinci kripto para konumunda olan Ethereum, uzun süredir yaptığı rekor denemelerinin ardından bugünkü son hamlesiyle başarıya ulaştı. Kripto para, an itibariyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

4 BİN 643 DOLARLA REKOR KIRDI

En büyük kripto para konumundaki Bitcoin, son günlerde 63 bin dolar seviyelerinden işlem görürken, Ethereum da bugün son gelişmeyle yatırımcılarını bir hayli sevindirdi. Kripto para, kısa süre önce 4 bin 643 dolara kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmayı başardı. Altcoin, an itibariyle 4 bin 470 dolardan işlem görüyor.

Hatırlanacağı üzere Ethereum, mayıs ayında 4 bin 305 dolara kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmıştı. Ancak daha sonra kripto para piyasasında Elon Musk gibi dış etkenlerin yanı sıra yaşanan birçok olay nedeniyle oklar aşağıya dönmüş ve düşüş başlamıştı.

Tüm zamanların rekorunu kırdıktan sadece 10 gün sonra adeta dibi gören altcoin, bir süre bin 700 ila 2 bin 500 dolar arasında gidip gelmişti. Haziran ayının ortalarına doğru ise oklar yeniden yukarı döndü ve Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere diğer kripto paralarda da yükseliş başladı.

2021 SONUNDA 8 BİN DOLARI GEÇMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Bununla birlikte Ethereum, 29 Ekim tarihinde 4 bin 400 dolar seviyelerine çıkarak mayıs ayında elde ettiği 4 bin 305 dolarlık rekoru egale etmişti. Bunun yanı sıra diğer altcoinlerde aynı doğrultuda yukarı doğru hareketlenmişti.

Son olarak çokuluslu bir ABD yatırım bankası konumundaki Goldman Sachs analistleri de Ethereum hakkında sevindiren bir tahminde bulundu. Analistlere göre altcoin, 2021 yılı bitmeden 8 bin doların üzerine çıkarak değerini ikiye katlayacak.

Paribu, BtcTurk, Binance… Hangi borsa daha iyi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir