Ehliyet sınavında çıkmış geçiş önceliği sorusu sosyal medyayı ikiye böldü

Sosyal medyada paylaşılan bir ehliyet sorusu gündem oldu. 3 aracın olduğu bir kavşak ve tali yol üzerindeki geçiş üstünlüğünün sorulduğu sorunun cevabı ortaya çıktı.

featured

1. ve 3. aracın düz yolda ilerlediği, 2. aracın ise kavşaktan sola doğru dönmek için hamle yaptığı görsel paylaşılarak, ehliyet sınavında çıkmış geçiş önceliği sorusunun cevabı araştırıldı. Birçok kullanıcı 2-3-1 şeklinde cevap verse de bazı kullanıcıların farklı yorumları da oldu.

Sorunun cevabı 2-3-1 olduğu öğrenilirken, paylaşıma binlerce yorum geldi.

İşte ehliyet sınavında çıkmış geçiş önceliği sorusu için yapılan yorumlardan bazıları;

görülebilecek, kavşaklarda geçiş önceliğine dair, daha önceki sınavlarda çıkmış ehliyet sınavı sorusudur. sözlük erkekleri trafiği ve arabayı yemiş yutmuş olduklarından şak diye cevabı yapıştırırlar. ortam facia 🙂 “cevap budur nokta” diyip yanlışı direten, “ben her sınavı geçtim” deyip basit bir soruyu yapamayan. az daha debelenin de cevabı yazalım buraya, azıcık kültürlenin.

cevabının 2-3-1 olduğunu düşündüğüm sorudur. trafik kurallarına yalnızca uyun, onları değiştirmeye, yeniden yazmaya çalışmayın.

2-3-1

yayadır efendim. yaya geçidinde yayaya yol vermeyen her bir araç sahibi de hanzodur.

yanlış bilmiyorsam 3-2-1 olacaktır. trafik kitabını en son kalu belada okumuştum. yanlış biliyormuşum. bu kadar kişi favlayınca doğru sanmasınlar diye yazıyorum. arkadaşlar cevabı aşağıda var.

2-3-1 önce yuvarlakta olan(2), sonra da sağda kalanın(3) geçiş üstünlüğü vardır. (diye düşünüyorum)

2-1-3

avrupa’da iseniz 2-1-3, türkiye’de ise kim hızlı davranırsa.

2-1-3 nokta

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir