Efsane sanatçı Muazzez Abacı’dan kötü haber! Alzheimer başlangıcı…

Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Muazzez Abacı’dan kötü bir haber geldi. Muazzez Abacı’ya Alzheimer başlangıcı teşhisi konuldu.

featured

Muazzez Abacı‘nın sağlık durumu hakkında bilgi veren ses sanatçısı ve yazar Onur Akay üzen bir haber verdi. Akay, Muazzez Abacı’ya Alzheimer başlangıcı teşhisi konulduğunu iddia etti.

ALZHEİMER TEŞHİSİ KONULDU

Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Muazzez Abacı’dan kötü haber geldi. Kötü haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Onur Akay Abacı’ya Alzheimer başlangıcı teşhisi konulduğunu iddia etti.

Akay açıklamasında, “Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Muazzez Abacı’ya Alzheimer başlangıcı teşhisi konuldu. Amerika’da olan sanatçımızın bu önemli rahatsızlığını bana söylediler. Çok çok üzüldüm. Benim en sevdiğim büyük sanatçımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

ALZHEIMER HASTALIĞI NEDİR?

Halk arasında bunama olarak bilinen Alzheimer hastalığı, hafızayı etkileyen yakın zamanı hatırlayamama ile başlayan; zamanı ve bulunduğu yeri unutma, karıştırma, günlük yaşam kalitesinde bozulma ile seyreden yüzde 5 genetik özelliği olan, tedavi edilebilen, yalnız şifa sağlanamayan bir hastalıktır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir