Ahlaksız soytarı Eda Taşpınar’ın camideki pozu, Osman Hamdi’nin tablosuna benzetildi

Camide yarı çıplak poz veren Eda Taşpınar'ın o fotoğrafının, Osman Hamdi Bey'in "Mihrap" adlı tablosuna benzerliği sosyal medyada konuşulanlar arasında. Osman Hamdi Bey, 1901 yılında 'Mihrap' isimli tabloyu yapmıştı. Tabloda tıpkı Taşpınar gibi camide oturur vaziyette poz veren kadının ayakları altında Kur'an-ı Kerim'ler resmedilmişti.

featured

Sosyete camiasının ünlü isimlerden Eda Taşpınar, sosyal medya hesabından yeni yıl paylaşımında bulunmuştu.

‘Mutlu yıllar sevgililerim’ notuyla yaptığı paylaşımda Taşpınar, camide yarı çıplak bir vaziyette poz vermişti.

Taşpınar’ın bu paylaşımı birçok kesimden büyük tepki almıştı.

Benzer Haberler
eda-taspinar-cami-foto
Ahlaksız soytarı Eda Taşpınar için hesap vakti! Camideki skandal poz için soruşturma açıldı
eda-taspinar-cami-foto
Eda Taşpınar’dan büyük ahlaksızlık! Camide yarı çıplak poz verdi
Ekran görüntüsü 2022-08-19 151350
Eda Taşpınar siyah tangasıyla çırılçıplak poz verdi

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE PAYLAŞIMINI KALDIRDI

Eda Taşpınar da, camide çekilen yarı çıplak fotoğrafını tepkilerin ardından sayfasından kaldırmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, sosyal medya ve internet haber sitelerinde Eda Taşpınar’ın cami içerisinde çekilmiş fotoğraflarının paylaşımına ilişkin yapılan haberler nedeniyle TCK 216. maddesi kapsamında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan, resen soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

TAŞPINAR’IN POZU VE ‘MİHRAP ‘ADLI TABLO BİRBİRİNE BENZETİLDİ

Tüm bu gelişmelerin ardından, sosyal medyada konuşulan diğer bir husus ise Taşpınar’ın, kimilerine göre Sabataycı, kimilerine göre de Mason olduğu söylenen ressam Osman Hamdi Bey’in akrabası olduğuydu.

Aynı zamanda Osman Hamdi Bey, 1901 yılında ‘Mihrap’ isimli tabloyu yapmıştı.

Tabloda tıpkı Taşpınar gibi camide oturur vaziyette poz veren kadının ayakları altında Kur’an-ı Kerim’ler resmedilmişti.

SABATAYCILIK NEDİR

İspanya’dan kovulma ve Doğu Avrupa’da yaşadıkları sıkıntılar üzerine baş gösteren bunalımlar sebebiyle Yahudiler, kendilerine kucak açan Osmanlı topraklarına göç etmiş, aralarında Tevrat’ta bahsi geçen kurtarıcı son peygamber Mesih’in geleceği beklentisi yaygın bir hal almıştı. Bu yüzden 1626 doğumlu Sabatay Sevi 1648 yılında Mesihliğini ilan ettiğinde dünyadaki tüm Yahudiler arasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Yahudi din adamlarının büyük bir kısmı Sabatay Sevi’ye karşı çıkmıştır.

Sabataycılığın dünyadaki Yahudiler yanında Hristiyanlar arasında da bu kadar büyük bir yankı uyandırmasının ana nedeni 1666 yılıdır.

İnanca göre şeytanın sayısı olan yılda önce Deccal ortaya çıkacak ve sonrasında beklenen mesih dünyaya gelerek Deccal’ı öldürecektir. Bu nedenle Sabatay’ın mesihliği, 1665 yılında başka Yahudi bilginler tarafından da onaylanınca büyük gürültüler kopmuştur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir