Ebubekir Şahin kimdir, kaç yaşında ve nereli?

1974’te Rize Çayeli’nde doğan Ebubekir Şahin, İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995’te Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan Ebubekir Şahin, 2002’de de Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı.

featured

TBMM, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yapan Ebubekir Şahin, Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35’inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8’inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Üye olarak bir süre görev yaptıktan sonra 23.01.2019 tarihinde yapılan seçimle Üst Kurul Başkanı olan Şahin, evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak’ın babasıdır. Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir