Ebru Polat’ın eski sevgilisi Palalı Sabri fuhuş çetesine tahliye

İstanbul'daki Gezi Parkı olaylarında göstericilere palayla saldıran ve kamuoyunda "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi ve 9 sanığın yabancı uyruklu kadınları gece kulüplerinde çalıştırdığı ve fuhşa zorladığı iddiasıyla açılan davada 5 tutuklu sanık tahliye edildi.

featured

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya firari sanıklar Palalı Sabri olarak tanınan Sabri Çelebi ve Müslüm Çelebi katılmazken, 5 tutuklu sanık getirildi. Bazı tutuksuz sanık ise duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

PALALI SABRİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Savunma yapan bazı sanıklar tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmelerini talep ettiler. Sanık avukatları ise müvekkillerinin üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliye ve beraatlarına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan 5 sanığın tahliyesine karar verdi. Heyet, Sabri Çelebi ve Müslüm Çelebi hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Benzer Haberler
palalisabri
Palalı Sabri’nin fuhuş çetesinden Afrika güzellik kraliçesi çıktı!
palalı sabri kimdir
Ebru Polat’ın eski sevgilisi Palalı Sabri, fuhuş çetesi lideri çıktı
palali
‘Palalı’ Sabri Çelebi ve Ebru Polat’ın tatil haberlerinin kaldırılmasına mahkemeden ret!

 

İDDİANAMEDEN

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran ve Palalı Sabri olarak da bilinen Sabri Çelebi ve 10 şüpheli hakkında Fas-İstanbul arasında “fuhuş hattı” kurduğu iddiasıyla 2 yıldan 248 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede düzenlenen operasyonda fuhuşa zorlandığı iddia edilen 62 yabancı uyruklu kadın kurtarıldığı belirtildi. “Palalı Sabri” lakaplı Sabri Çelebi liderliğindeki suç örgütünün Beşiktaş ve Beyoğlu’nda gece kulüplerinde yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırdıkları, bu kadınların pasaportlarına el koyarak bir yerleşkede zorla tutup buradan özel araçlarla gece kulüplerine götürdükleri, konsomatrislik ve para karşılığında cinsel ilişkiye zorladıkları kaydedildi. Çeşitli suçlardan hakkında 15 ayrı yakalama emrinin bulunduğu belirtilen Sabri Çelebi’nin, hakkında çıkan yakalama emirlerinden dolayı yurtdışına kaçtığı kaydedildi.

İddianamede, Sabri Çelebi, Mehmet Emin Çelebi ve Müslüm Çelebi’nin ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘insan ticareti yapma’ ve ‘bir kimseyi fuhuşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından toplamda 104 yıldan 248 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilirken diğer sanıkların da farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir