e-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu mesajı alanlar dikkat! Sakın tıklamayın…

featured

Kurban Bayramına kısa bir süre kala ise bayram harçlığı verileceği haberleri sosyal medyada dolaşmaya başlandı. Bu kapsamda maddi sıkıntı çeken ihtiyaç sahibi ailelere bu yıl 500 TL yardım edileceği iddia edildi.

Dolandırıcıların siber ortamda geliştirdikleri yöntemlerle yaşanan mağduriyetlerin önüne geçebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle yaklaşan bayram öncesi yeni bir uyarı paylaşımı yaptı.

“Bayram harçlığı başvurusu mesajları asılsızdır”

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlattığı SİBERAY programının Twitter hesabından yapılan uyarıda, vatandaşlardan sosyal medyada “E-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu” ifadesinin bulunduğu ciddiyetsiz ve asılsız paylaşımlara itibar etmemeleri istendi.

SİBERAY’ın paylaşımında, “Bu tür içerikleri kendi hesaplarımızdan paylaşarak dezenformasyona alet olmayalım. Kamu hizmeti sağlanan elektronik ortamları bilgi kirliliğinden uzak tutalım.” ifadelerine yer verildi.

2020 yılında da yalanlanmıştı

Öte yandan geçtiğimiz yılda çıkan bayram harçlığı haberlerine karşın İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak resmi olmayan asılsız bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulamıştı.

2020 yılında yapılan duyuruda ise “Sosyal medya üzerinden yayılan “Açık Kapı” hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır.” ifadelerine yer verilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir