Düzenli seksin az bilinen faydaları neler?

Seks sırasında mutluluk hormonu olarak da bilinen endorfin salgılanır. Sizi oldukça mutlu eden bu aktivitenin ruhsal sorunlardan fiziksel sorunlara kadar birçok konuda vücuda yararı var.

featured

İşte düzenli seksin az bilinen faydaları…

REGL AĞRILARINI AZALTIR

Düzenli bir cinsel hayat ile vücuttaki hormonlar dengelenir. Bu sayede kadınların her ay yaşadığı regl ağrıları oldukça hafifler.

UYKUYU DÜZENLER

Seksten sonra vücut prolaktin hormonu salgılar. Bu hormon vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Böylece uykuya geçiş kolaylaşır ve kaliteli bir uyku sağlanır.

EGZERSİZ YERİNE GEÇEBİLİR

Yarım saat süren bir cinsel birliktelik ile yaklaşık 100 kalori yakabilirsiniz.

CİLDE İYİ GELİR

Seks kan dolaşımını artırır ve bu şekilde hücrelere daha fazla oksijen gider. Öte yandan vücuttaki kolajen seviyesini de artırarak cilde yarar sağlar.

AĞRILARI AZALTIR

Seks sırasında salgılanan endorfin ve oksitosin hormonları vücutta oluşan ağrılara iyi gelir. Ayrıca oksitosin hormonu yaraları da iyileştirir.

YÜKSEK TANSİYON VE FELÇ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

Düzenli seks yaparak yüksek tansiyondan ve felç olma riskinden korunursunuz. Bunun sebebi ise cinsel ilişki sırasında kan basıncının azalması ve kan dolaşımının artması.

MİKROPLARDAN KORUR

Düzenli seks yaptığınız zaman vücudunuzdaki antikorlar daha fazla salgılanır. Bu sayede bağışıklık sistemi güçlenir ve vücut türlü bakterilerden daha iyi korunur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir