Düzce depreminde Android kullanıcılarına önceden uyarı geldi! Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Düzce'deki depremden birkaç saniye önce bazı Android telefonlara bildirim gönderildi ve sarsıntıya karşı uyarı yapıldı. Bu sistem daha önce ülkemizde gerçekleşen bazı depremlerde de çalışmıştı. Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

featured

Düzce’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem tüm Türkiye’yi korkuttu. Deprem, İstanbul, Ankara, İzmit ve Sakarya’da da yakından hissedilirken, sosyal medya kullanıcıları deprem sonrası yaşadıkları korkuyu kullandıkları sosyal medya mecralarında paylaşmaya başladı. Kullanıcılar aynı zamanda Android Deprem Uyarı Sistemi’ni de konuşmaya başladı. Yapılan paylaşımlara göre, daha önce ülkemizde yaşanan bazı depremlerde de devreye giren bu sistem Düzce Depremi‘nde de devreye girdi. Bu paylaşımlardan sonra “Android deprem uyarı sistemi nedirAndroid deprem uyarı sistemi nasıl açılır?” gibi soruların yanıtı araştırılmaya başlandı.

 

HAARP nedir? HAARP deprem yapar mı? HAARP bulutları nedir?

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirildi. Bu sistem Android akıllı telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Sistem, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor; cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan sürüm olarak güncel pek çok cihazda çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini devre dışı bırakabiliyor.

 

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR? İŞTE ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ’Nİ AÇMA YÖNTEMİ

Android Deprem Uyarı Sistemi’ni kullanıma açmak için;

  • Telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.
  • Konum > Gelişmiş > Deprem Uyarıları’na tıklayın.
  • Eğer açık değilse Deprem Uyarıları’nı açın.
  • Bu sistemi kullanıma açmak için kablosuz veya hücresel bir veri bağlantısı olması gerektiğini de unutmayın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir