Duygulandıran görüntü! İngiltere’den getirilen Osmanlı askerlerinin sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edildi

Katar’daki Osmanlı kalesine giden askerlerin kırmızı sancağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teslim aldı. Erdoğan sancağı öpüp, alnına koydu. Tören sırasındaki bu görüntü duygulandırdı.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla Çanakkale’deki Şehitler Abidesi’nde bir tören düzenlendi ve günün anlam ve önemi anlatıldı. Bu törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Osmanlı askerlerinin sancağı takdim edildi.

ÖPÜP ALNINA KOYDU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katkılarıyla İngiltere’deki müzayededen Türkiye’ye getirilen, 25 Mart 1893’te Katar’daki Osmanlı kalesine yardıma giden Osmanlı askerlerinin sancağı teslim alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öpüp alnına koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sancağı alırken duygulandığı görüldü.

SANCAĞIN TARİHİ

Osmanlı’nın Basra körfezindeki güç mücadelesinin en önemli dayanak noktalarından biri Arap Yarımadası kıyılarıydı ve Katar da bu önemli noktalardan biri konumundaydı.

Katar’daki Osmanlı güçleri, 1500’lerin ortasından itibaren hem Portekizlilerle hem İngilizlerle, daha sonra da Vahhabi Araplar ile mücadele etti.

19’uncu yüzyıla gelindiğinde Katar, Osmanlı’nın Basra vilayetine bağlı bir sancağın kazası konumuna geldi ve Kaymakamlığını ise Osmanlı idaresinin yerel aşiretlerden seçtiği biri yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni’nde konuştu: “Milyonlarca kardeşimizin ortak zaferidir”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir