Dursun Özbek: Eşref Hamamcıoğlu teklifimi kabul etmedi

Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, "Adaylara kendi başkanlığımda birleşme teklifi yaptım. Eşref Hamamcıoğlu bunu kabul etmedi. Diğer başkan adayı Metin Öztürk ise bu teklifi kabul etti." dedi.

featured

Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, Eşref Hamamcıoğlu’na yaptığı birleşme teklifinin reddedildiğini açıkladı.

Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, kulübün Kalamış Tesisleri’nde üyelerle bir araya geldi.  Yoğun ısrarlar üzerine tekrar başkanlığa aday olduğunu söyleyen Dursun Özbek, “Adaylara kendi başkanlığımda birleşme teklifi yaptım. Eşref Hamamcıoğlu bunu kabul etmedi. Diğer başkan adayı Metin Öztürk ise bu teklifi kabul etti. Bana arkadaşlarım; ‘Bu zor zamanda ortaya çıkmazsan ne zaman çıkacaksın?’ diye defalarca söyledi. Artık bunu reddetmek Galatasaray’a ihanet seviyesine geliyordu. Bu dönemde aday olmayı kabul ettim” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir sportif başarıyı yakalamak için mutlaka mali bağımsızlığın olması gerektiğinin altını çizen Özbek, “Bankalar Birliği anlaşmasından süratle çıkma gereği var. Sürdürülebilir sportif başarı bunun arkasından gelecektir. Gelecek sezon Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kazanılacak her kupanın önemli bir değeri var. En büyük hedefim Cumhuriyetimizin 100. yılında sizleri utandırmamak. 2023’ü zaferle taçlandırmak zorundayız” ifadelerinde bulundu.

“GALATASARAY BİRLEŞMİYORSA LANET OLSUN PROJELERE”

Dursun Özbek’in başkan seçilmesi durumunda Sportif A.Ş.’de görev alacak Erden Timur da başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu’nun, Özbek’i GS TV’de müzakereye davet ettiği açıklamaya ve kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak, “Duruş, sadece insanlık değeri için olur. Duruş gösteren insan başkasına haksızlık yapamaz. Kimse samimiyetten uzaklaşmasın. Eleştirirsin, bu çok normal ama artılarını da söylersin. Bu işi savaşa dökmemek lazım. Galatasaray birleşmiyorsa lanet olsun projelere. Dursun abiye; ‘Birleşme olsun, ben bekçi olayım’ dedim. Suçlamamaya ve yargılamamaya dikkat etmemiz lazım. Kimseyi itham etmeyelim. ‘Ali Sami Yen’in koltuğu satın almaya çalışılıyor’ lafına çok üzüldüm. İş bu kadar kötülüğe götürülecekse ben müsaade isteyeyim. Söz konusu lafla sen alçaksın demek aynı şey. Sözün bittiği yer” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir