Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri listesinde zirveyi pizzaya kaptırdık! Kebapçılar isyanda…

featured

Listede Türkiye’den birbirinden güzel 5 lezzet yer alırken birinci sıraya İtalya’dan Margherita pizzanın yerleşti. İkinci sırayı ise en sevilen lezzetlerimizden Adana kebap aldı. Listede, üçüncü sırada ise Japonya’dan ramen (erişte) yer bulunuyor. Türkiye’den listeye giren diğer lezzetler ise biber dolması, sarma, köfte ve döner oldu.

İşte listede ilk 20’de yer alan yemekler:

1- Pizza Margherita (İtalya)
2- Adana kebap (Türkiye)
3- Ramen (Japonya)
4- Lomo saltado (Peru)
5- Döner kebap (Türkiye)
6- Tacos al pastor (Meksika)
7- Saltibarsciai (Litvanya)
8- Gyoza (Japonya)
9- Cochinita pibil (Meksika)
10- Sarma (Türkiye)
11- Dolma (Türkiye)
12- Gyros (Yunanistan)
13- Risotto alla Milanese (İtalya)
14- Arroz de marisco (Portekiz)
15- Lasagne alla Bolognese (İtalya)
16- Tagliatelle al ragu alla Bolognese (İtalya)
17- Tom yum (Tayland)
18- Ceviche (Peru)
19- Pasta carbonara (İtalya)
20- Köfte (Türkiye)

Kebapçılar öfkeli

Dünyaca ünlü yemek sitesinin yaptığı en iyi geleneksel yemekler listesinde Adana kebabına margarita pizzanın ardından ikinci sırada yer verdi, Adana’daki kebapçılar bu sıralamada zirvede olmaları gerektiğini savunarak sonuca kızdılar. Adana kebabın emek ürünü olduğunu vurgulayan kebap ustası Yaşar Aydın “Pizzayı birinci eden lobilerdir, yakında bu yanlıştan dönüp Adana kebabı birinci yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Dünya çapında ün kazanan lezzetlerimizden Adana kebabın her kentte her caddede bulunduğunu söyleyen Yaşar usta günün her saatinde kebapçılara giden müdavimler olduğunu yurt dışından yurt içinden bu lezzet için Adana’ya gelenler olduğunu vurguladı.

“Yanlışlarından dönüp kebabı birinci yapacaklar”

​Adana kebabın İtalya’nın ünlü lezzeti margarita pizzanın ardından ikinci sırada yer aldığı listede başka Türk lezzetleri de bulunuyor biber dolması, sarma, köfte ve döner gibi Türk yemeklerinin de bulunduğu listede ikinci olmayı kızgınlıkla karşılayan Kebapçılar listenin zirvesinde olmadıkları için tepkili.

30 yıla yakın süredir Adana’da Kebap ustalığı yapan Yaşar Aydın dünya genelinde bilinen Adana Kebap lezzetinin ilk sırada olmayı hak ettiğini dünyada milyonlarca restoranda bu lezzetin satıldığını vurguladı ve Adana kebabı pizza ile karşılaştırmanın mümkün olmadığını bu yanlıştan dönülüp Adana kebabı ilk sıraya koyacaklarını düşündüğünü ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir