Dünyada ilk kez laboratuvar ortamında üretilen bu bifteğin kilosu 350 Türk Lirası!

featured

İsrailli bir şirket, dünyada ilk defa laboratuvar ortamında bio baskı yöntemiyle yapay biftek üretmeyi başardı. Yapılan açıklamada, donör olarak kullanılan hayvanların yanağından swab örneği alınan bir insandan daha fazla acı çekmediğini söylendi.

Laboratuvar ortamında üretilen bu bifteğin porsiyonu 50 dolardan satışa çıkacağı söyleniyor.

350 LİRADAN SATIŞA ÇIKACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Bununla birlikte Aleph Farms,  daha önceki yıllarda, işlenmemiş etlerin dokusunu kopyalamak daha zor olduğu için daha karmaşık et formlarına geçmeden önce yapay kıyma ve tavuk kanadı üretti. Ardından şirket,  2018’de de ince kıyılmış bir biftek ortaya çıkardı. Ancak, önceki biftek versiyonu,  antirikot ile aynı 3  boyutlu baskı teknolojisiyle geliştirilmedi.

Toubia, yeni yönteminin “daha sürdürülebilir, eşitlikçi ve güvenli bir dünya” yaratma hayaline doğru büyük bir sıçrama yaratacağını söyledi. Fakat, . şu anda laboratuvarda yetiştirilen biftekler, kaynakların kısıtlı olması nedeniyle organik emsallerinden çok daha pahalı, ancak önümüzdeki yıllarda yapay et üretiminin artacağını söyledi.

Toubia, laboratuvarda üretilen bifteğin önümüzdeki yıl bazı üst düzey restoranlarda satışa sunulacağını ve yapay bifteğin porsiyon başına 50 dolardan (yaklaşık 350 Türk Lirası) satışa çıkacağını düşündüklerini belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir