Dünyaca ünlü Salda Gölü’nün içler acısı hali! Millet bahçesi yapılan alandaki kumların ve suyun rengi değişti

featured

‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü’nün, iktidar tarafından yapımına başlanan Millet Bahçesi projesi ile rengi değişti. Maviliğiyle büyüleyen Salda Gölü’nün yapılan kazı çalışmaları nedeniyle rengini yeşile bırakması tedirginlik yarattı.

Millet Bahçesi yapılan Salda Gölü’ndeki son durumu görüntülendi. Bungalov ve mescit yapımının sürdüğü alanda, gölün ve kıyıdaki kumun rengindeki değişim dikkat çekti.

Açılışı ertelendi

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in verdiği bilgiye göre, 5 Haziran Çevre Günü’nde yapılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması beklenen açılış, peyzaj çalışmaları nedeniyle ertelendi.

Burdur’da “Türkiye’nin Maldivleri” olarak görülen Salda Gölü’nün yanına yapılan Millet Bahçesi projesi sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevrecilerin karşı çıktığı Millet Bahçesi’nin 5 Haziran Çevre Günü’nde açılacağını açıklamıştı.

“Çivi bile çakılmayacak” denmişti! NASA’nın gözdesi Salda Gölü’ne millet bahçesi ve mescid yapılacak…

 

Kumların rengi değişti

Göl çevresine bungalov prefabrik evler ve mescit yapımı devam ediyor. Salda Gölü’nün son durumunu, yapım çalışmaları süren Millet Bahçesi’ni ve bungalov evleri ANKA görüntüledi. Gölün, Millet Bahçesi yapılan bölümündeki beyaz renkli kumların renginin değiştiği, Milli Park kıyılarındaki kumların ise doğal rengini koruduğu görüldü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir