Kadınlar boksta Ayşe Çağırır, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir finale yükseldi

Boksta Türkiye tarihi bir günü geride bıraktı. Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda milli sporcular Ayşe Çağırır, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir finale yükseldi.

featured

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 5 milli sporcu finale yükselerek tarihi bir başarıya imza attı.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kilo yarı final maçına çıktı.

İlk turda Özbek Marjona Savrieva’yı, ikinci turda Fransız Rim Bennamayı, çeyrek finalde ise İngiliz Demie-Jade Resztan’ı geçen milli boksör, yarı finalde Arjantinli Aldana Florencia Lopez ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan Ayşe, attığı net yumruklarla ilk raundu 5-0 aldı. Ay-yıldızlı sporcu, rakibinin ilk raundu telafi etmek için yaptığı ataklarda verdiği açıkları iyi değerlendirdi ve bu bölümü de 4-1 üstün geçti.

Seyirci desteğiyle rakibinin son anlardaki baskısından iyi çıkan Ayşe Çağırır, son raundu 4-1 kaybetse de maçı 4-1 kazanarak finale yükseldi.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 48 kiloda milli sporcu Ayşe Çağırır (kırmızı), Arjantinli Aldana Florencia Lopez (mavi) ile karşılaştı. ( Elif Öztürk Özgöncü – Anadolu Ajansı )

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU 4-0 KAZANDI

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, İspanyol Laura Fuertes Fernandez’i yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde olimpiyat ikincisi Buse Naz, 50 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turda Moğol Mungunsaran Balsan, ikinci turda Cezayirli Roumaysa Boualam, çeyrek finalde de Filipinli Aira Cordero Villegas’ı eleyen Buse Naz, yarı finalde İspanyol Fernandez ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta 4-1 önde olmasına rağmen hakemin verdiği ceza puanı nedeniyle 1-0 kaybetti. İkinci rauntta rakibinin uzağında kalan ve isabetli yumruklar vuran 25 yaşındaki milli boksör, bu bölümü net bir şekilde 5-0 aldı.

Seyirci desteğiyle iyi performansını sürdüren Buse Naz, üçüncü raundu 5-0, maçı da 4-0 kazandı.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu (kırmızı), İspanyol Laura Fuertes Fernandez (mavi) ile karşılaştı. ( Elif Öztürk Özgöncü – Anadolu Ajansı )

HATİCE AKBAŞ’TAN 5-0’LIK GALİBİYET

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş, Taylandlı Preedakamon Tintabthai’yi yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde Hatice Akbaş, 54 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar’ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva’yı, çeyrek finalde de Bulgar Stanimira Petrova’yı eleyen Hatice, yarı finalde Taylandlı Tintabthai ile mücadele etti.

Müsabakaya iyi başlayan ve üstün bir oyun ortaya koyan Hatice, ilk 2 raundu 5-0 aldı. Yakaladığı avantajı iyi kullanan ve rakibinin geri dönmesine izin vermeyen milli boksör, üçüncü raundu 5-0, maçı da aynı skorla kazanarak finale yükseldi.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nın 8. gününde 54 kilo çeyrek final maçında Türkiye’den Hatice Akbaş (kırmızı), Bulgar Stanimira Petrova ile karşılaştı. Milli sporcu Akbaş, karşılaşmayı kazanarak yarı finale yükseldi. ( Mehmet Eser – Anadolu Ajansı )

BUSENAZ SÜRMENELİ ÇOK RAHAT

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda mücadele eden milli boksör Busenaz Sürmeneli, Taylandlı Janjaem Suwannapheng’i yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde olimpiyat ve dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda yarı final maçına çıktı.

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksör Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD’li Arika Melek Skoog ve Özbek Navbakhor Khamidova’yı eledi.

Yarı finalde Taylandlı Suwannapheng ile karşılaşan 23 yaşındaki milli boksör, ilk raundu 3-2 aldı. İkinci rauntta daha etkili bir performans sergileyen Busenaz, hakemin rakibine saymasını sağladı ve bu bölümü 5-0 üstün bitirdi.

Son raundu da 5-0 alan Busenaz Sürmeneli, maçı 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli (kırmızı), Taylandlı Janjaem Suwannapheng (mavi) ile karşılaştı. ( Elif Öztürk Özgöncü – Anadolu Ajansı )

ŞENNUR DEMİR FİNALDE

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda +81 kiloda milli boksör Şennur Demir, Polonyalı Lidia Maria Fidura’yı yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde dünya ikincisi, Avrupa üçüncüsü milli boksör Şennur Demir, +81 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turda Kazak Lazzat Kungeibayeva’yı, çeyrek finalde de Kolombiyalı Diana Yubeli Romero Castro’yu eleyen Şennur, yarı finalde Fidura ile karşılaştı.

İki boksör de maça agresif başlarken daha net yumruklar atan 39 yaşındaki Şennur Demir, ilk raundu 4-1 aldı. İkinci raundu da 5-0 alan Şennur Demir, büyük bir avantaj yakaladı.

Son bölümde seyirci desteğini arkasına alarak bu avantajını iyi kullanan Şennur, raundu 3-2 maçı da 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Şennur, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli’nin ardından finale çıkan beşinci milli boksör oldu.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda +81 kiloda milli boksör Şennur Demir (kırmızı), Polonyalı Lidia Maria Fidura (mavi) ile karşılaştı. ( Elif Öztürk Özgöncü – Anadolu Ajansı )

FİNAL MAÇLARI CUMA GÜNÜ

Şampiyonada 50, 54, 60, 66, 75 ve +81 kilolarda final maçları, 20 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Sıkletlere göre eşleşmeler şöyle:

50 kilo: Buse Naz Çakıroğlu (Türkiye)-Ingrit Lorena Valencia Victoria (Kolombiya)

54 kilo: Hatice Akbaş (Türkiye)-Lacramioara Perijoc (Romanya)

60 kilo: Beatriz Iasmin Ferreira (Brezilya)-Rashida Shakilya Ellis (ABD)

66 kilo: Busenaz Sürmeneli (Türkiye)-Charlie Cavanagh (Kanada)

75 kilo: Tammara Thibeault (Kanada)-Atheyna Bylon (Panama)

+81 kilo: Şennur Demir (Türkiye)-Khaija Mardi (Fas)

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir