Dünya çapında utanç kaynağı! Mansur Yavaş’ın kazandığı ödüle 2012 yılında aday gösterilen Melih Gökçek’in adaylığı hile yaptığı için silinmiş…

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte gerçekleştirdiği projeler, şeffaf yönetim uygulamaları, toplum sağlığının korunması ve vatandaşların kendini güvende hissetmesi için hayata geçirdiği uygulamalarla ‘City Mayors Foundation’ (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor ‘2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ne aday gösterilmişti.

Yavaş, Sakarya Zaferi’nin 100. yılı için yapılan özel etkinlikte yaptığı konuşmada yarışmanın sonucunu açıkladı.

“6 MİLYON ANKARALI ADINA ÖDÜLÜ ALACAĞIM”

Mansur Yavaş, “Sevgili hemşehrilerim, biraz önce İngiltere’den açıklanmış. Son derece mutlu olduk. Bu başarı Mansur Yavaş’a ait değil. 6 milyon Ankaralının, inşallah sizlerin adına bu ödülü alacağım” diye konuştu.

Mansur Yavaş’a büyük onur! 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü kazandı…

Daha önce de Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından şeffaflık ödülüne layık görülen Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanın aday gösterildiği aday listesinde Türkiye’de tek, Asya’da ise dört belediye başkanından biri olmuştu.

2004 yılından beri 2 yılda bir düzenlenen ‘Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ ile bir yıldan uzun süredir dünyada etkisini gösteren pandemi sürecindeki liderlikleri ve başkan olarak başarıları değerlendirildi.

MELİH GÖKÇEK 2012 YILINDA HİLE YAPTIĞI İÇİN ELENMİŞ

Aday gösterilen belediye başkanlarından vatandaşlarını daha eşit, birleşik ve hoşgörülü bir toplum için çabaladıklarına ikna edenlerin, ayrıca şehirlerini doğal ve insan kaynaklı afetlerden korumak amacıyla yaptığı güçlendirme çalışmaları, daha adil ve daha yeşil yönetim anlayışlarının da dikkate alınarak inceleneceği açıklanmıştı.

2021 yılında yarışmaya aday gösterilen dönemin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yazılan yorumlarda manipülasyon tespit edilmesi üzerine adaylığının silindiği ortaya çıktı.

Yarışmayı düzenleyen World Mayor’ın internet sitesindeki açıklamaya göre, “Belediye Başkanları Etik Kuralları”na imza atan Gökçek’in 15 Temmuz-2 Ağustos tarihleri ​​arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilen oyların ve görüşlerin önemli bir kısmının manipüle edilmesi üzerine adaylığının silindiği belirtiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir