Vahşice katledilen Dr. Ekrem Karakaya'nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya ile son konuşması yürekleri sızlattı

Konya Şehir Hastanesi'nde Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak öldürmüştü. Cinayeti işleyen Akçay aynı silah ile kendi başına ateş ederek intihar ederken Türkiye Dr. Ekrem Karakaya için adeta yas tuttu. Türkiye'yi sarsan cinayetin ardından son yolculuğuna uğurlanan Ekrem Karakaya'nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya ile yaptığı son konuşması yürekleri sızlattı.

featured

Konya’da Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından görev yaptığı hastanede tabancayla vurularak öldürülen kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya (47), memleketi Kayseri’nin Develi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze gününde merhum doktor Karakaya ve mesleğine sevdasıyla ilgili duygulandıran bir ayrıntı ortaya çıktı. İşte detaylar…

CİNAYETE KURBAN GİTTİ, KURTARILAMADI

Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay, dün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’ya tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından silahın namlusunu kendi başına dayayıp, tetiği çekti. Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği Dr. Karakaya ile Akçay, kurtarılamadı.

DR. EKREM KARAKAYA’YA SON GÖREV

Karakaya’nın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Evli ve 2 çocuk babası Dr. Karakaya’nın cenazesi, memleketi Kayseri’nin Develi ilçesine getirildi. Dr. Ekrem Karakaya için Develi Çarşı Camisi’nde tören düzenlendi.

‘DOKTOR TEDAVİ EDER, ŞİFA VEREN ALLAH’TIR’

Cenazede konuşan Karakaya’nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya, “Kardeşim Ekrem’e menfur bir saldırı sonucu devlet erkanı şehitlik mertebesi verdi. İnşallah kardeşimiz şehittir. Bir şey hatırlatmak istiyorum. Tedavi etmek ve şifa vermek farklı şeyler. Doktor tedavi eder, şifa veren Allah’tır. Ekrem kardeşim saldırganın annesini tedavi etmiş. Anjiyo tehlikeli hastalıklar. Annesi vefat etmiş. Ancak oğlu, annesi vefat ettikten sonra şifayı Ekrem’de bulmuş ‘senin yüzünden vefat etti, seni öldüreceğim’ demiş.

Biz bunu lanetliyoruz. Ekrem kardeşim her doktor gibi hastasını muayene etmiş, onunla en güzel şekilde ilgilenmiş ve doktorluk şahsiyetini en yükseklere taşımıştır. Ekrem kardeşim 23 yıldır doktorluk yapıyor. İnanın kendisiyle 1 hafta 10 gün birlikte tatil yapmadık. 7/24 çalışmıştır. Şahidim” diye konuştu.

DR. EKREM KARAKAYA’NIN KARDEŞİYLE SON KONUŞMASI

Ekrem Karakaya’nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya ise “Kardeşim 22 senelik doktordu. Önlüğü giydiği günden itibaren 7 gün 24 saat çalıştı. Buna Develi, Kayseri, Karabük ve daha sonra çalıştığı Konya halkı şahit. Biz kardeşimle 7 ya da 10 gün bile tatil yapamadık. En son geçen hafta 3 saatlik bir konuşma yaptık. ‘Bayram izni alacak mısın?’ dedim. ‘Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var’ dedi.

Pazar günü Konya’ya döndü ve çarşamba günü şehit oldu. Sağ olsun sağlık bakanımız geldiler. Cumhurbaşkanımız aradılar. Hepsinden Allah razı olsun. Ekrem kardeşimin bin resmi hastası varsa bin de gayriresmi hastası vardı. Her derdini söyleyene yardımcı oldu. Biz kendisinden memnunduk. Gurur duyuyorduk. Ümmetin dertleriyle dertlenirdi. Rabb’im rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Bizlere de metanet versin” dedi.

Konya’da öldürülen doktor Ekrem Karakaya son yolculuna uğurlandı! Cenazede gözyaşları sel oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir