Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent oldu

Fatih Terim'i gönderen Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, İspanyol teknik direktör Domenec Torrent ile anlaştıklarını belirtti.

featured

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim ayrılığının ardından ilk kez kameraların karşısına geçti. Terim ayrılığına ilişkin açıklamalarda bulunan Elmas, yeni teknik direktörü de açıkladı.

“GALATASARAY’A YAKIŞIR ŞEKİLDE AYRILDIK”

Son dönemde yaşananların Galatasaray’ı yıpratmak için kullanıldığını söyleyen Elmas, “Tartışılır sonunda başkan karar verir. Her zaman kararlarımın hesabını vermeye ve bedelini ödemeye hazırım. Bence ayrılık hiç olaylı olmadı. Fatih Hoca ilk önce benim için çok sevdiğim bir kişi ve çok iyi bir Galatasaraylı. Bu konuda birlikte çalıştığımız gibi yollarımızı ayırmamız da Galatasaray’a yakışır şekilde oldu. Bu konuyu uzatarak Galatasaray’ı yıpratmak adına bir iletişim çalışması yürütüyor. Son derece Galatasaray’a yakışan konuşmalar oldu. Sonuçta ben başkanım ve en doğru kararı vermek için görevli olan kişi benim. Hocamız görevdeyken bir başka hoca ile görüşmedik. Galatasaray için en doğru kararları vermek adına tüm paydaşlarla konuşmak benim görevimdir.” dedi.

“TORRENT İLE ANLAŞTIK”

Yeni hoca konusuna ise açıklık getiren Elmas, İspanyol teknik direktör Domenec Torrent ile anlaştıklarını duyurdu.

Domenec Torrent

Elmas, anlaşmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Domenec Torrent’le ben görüştüm.  Torrent için bir Türk yardımcı antrenör düşünüyoruz. Görüştüğümüz isimler var. Anlaşma olunca açıklarız.  Torrent’i detaylı araştırdım, Galatasaray için uygun olacağını düşündüm. Kuvvetli bir kişilik, geçmişi başarılı. Uzun vadede bu görevi yapacak kişilerle görüştüm. Tüm görüşmelerin sonunda en uygun kişinin  Torrent olduğuna karar verdim. Torrent’in Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum.”

DOMENEC TORRENT KİMDİR?

59 yaşındaki İspanyol teknik direktör  Torrent, Guardiola’nın yardımcılığını yapmıştı. İspanyol hoca, Pep Guardiola ile Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City’de toplam 521 karşılaşmaya çıkmıştı.

Domenec Torrent

2018’de Pep’in yanından ayrılan ve ABD’de New York City’nin başına geçen Torrent, 2020 Temmuz’unda ise Flamengo’nun başına geçti ve buradaki görevinden 4 ay sonra ayrılmak durumunda kaldı.

İspanyol çalıştırıcı, Kasım 2020’den bu yana kulüp çalıştırmadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir