Dolu hasarını sigorta karşılar mı? Dolu sigortası nasıl olur?

featured

Türkiye’nin iklim değişikliği sebebiyle ani sıcaklık yükselmesi ve alçalması olarak tabir edilen süper hücrenin etkisine girme olasılığı bu günlerde çok güçlü bir ihtimal. Süper hücre denilince de akla ilk gelen olay, ani bastıran dolu yağışları…

Dolu yağışlarında en büyük zararı tarım ürünlerinin yanı sıra araçlar görüyor. Her yıl yüz binlerce araç dolu yağışı sebebiyle hasar alıyor.

Türkiye’de dolu hasarı onarımında ilk uygulamayı yapan Auto King firması, araç kaportalarında meydana gelen başta dolu yağışı olmak üzere tüm hasarları, boyasız göçük düzeltme yöntemi ile gideriyor. Üstelik Auto King tarafından geliştirilen bu uygulama sayesinde araç sahipleri zaman ve bütçe açısından tasarrufa geçiyor.

DOLU HASARINI SIGORTA KARŞILAR MI?

Zorunlu trafik sigortası doğal afetten doğan hasarları karşılamıyor. Trafik sigortasına ek olarak yaptırılan kaskoda ise dolu teminatı varsa hasarlar sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Kasko poliçenizde dolu hasarını karşılayacak ilgili madde yer alıyorsa hasarınız sigorta şirketi tarafından karşılanıyor.

Dolu hasarları kasko teminatları içinde bulunmaktadır. Sigorta şirketleri dolu hasarı sonrası otomobillerde gelecek zararlar kaskonun bozulmayacağını belirtiyor. Eğer araç kasko sigortanız var ise doğal afet, dolu sonucu meydana gelen durumlarda dolu hasarı kaskoyu bozmuyor. Ancak doğal afet sonucu aracınızın onarılması durumunda tramer bilgisi kaydında dolu hasarı onarımı diye belirtiliyor.

BOYASIZ GÖCÜK DÜZELTME NEDİR?

Dolu gibi yağışlardan sonra aracın kaporta bölümünde oluşan göçükler küçük ve boyan kullanılmadan düzeltilecek seviyede oluyorlar. Bu tarz hasarların düzeltilmesi için özel el aletleri ile boyaya zarar vermeden onarma işlemi gerçekleştiriliyor. Uygulanan bu teknik sayesinde, aracın geleneksel yöntemlerle(kaporta ve boya) onarım görmemesi sebebi ile orijinalliği azami düzeyde korunmuş olur, bu sayede ikinci el satışlarda bu araçlar için değer düşüklüğü söz konusu olmaz. Özellikle son yıllarda sıkça karşılaşılan dolu yağışları nedeniyle araçlar üzerinde meydana gelen göçüklerin düzeltilmesi için kullanılan en doğru ve teknolojik yöntemdir.

AUTO KING DOLU HASARI ONARIMI

AUTO KING Dolu Hasarı Düzeltme hizmeti; Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme tekniği ile aracın kaporta aksamları üzerinde meydana gelen ve boyanın zarar görmediği göçükleri, aracın orjinal görünümüne zarar vermeden düzelterek eski haline getirir.

Dolu hasarı tamiri işlemi için uygulanan Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme AUTO KING uzmanlığı ile iki farklı yöntem kullanılarak yapılmaktadır.

  1. Çelik alaşımlı özel uç, kalınlık ve hasarlı bölgelere ulaşabilmek için değişik  şekillerdeki özel onarım çubukları ile hasarlı bölgenin masaj yöntemiyle düzeltilmesi.
  2. Yapıştırmalı göçük çektirme sistemi ise; araçların özel onarım çubuklar ile arkasına ulaşılamayan tavan direkleri, arka çamurluk ağız kısımları gibi bölgelerdeki hasarların onarılmasında kullanılır.

Her iki uygulama da üst seviyede eğitim ve uzmanlık gerektirir. AUTO KING uzun yıllara dayanan deneyimi ve uzmanlığı ile son teknoloji çözümleri bir arada sunarak hasar onarımı yapmaktadır. Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme tekniğinin uygulanmasında aracın orjinalliği bozulmaz ve otomobilin ikinci el satışında değer kaybı gerçekleşmez.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir