Dolar, Euro ve sterlin şu an ne kadar? Dolar haftanın son gününe nasıl başladı?

Kur, pazartesi gününden itibaren yükseldiği 18.57 lira seviyesinde yatay seyrine devam ediyor. Euro da 18.19 lira bandında hareket ediyor. İngiliz sterlini ise 20,75 TL civarında işlem görüyor.

featured

Dolar her gün sınırlı yükselişlerle 18.57’ye kadar ulaştı. Ancak pazartesi gününden beri kurdaki hareketler 18.57 ila 18.56 arsında gidip geliyor. Küresel piyasalardaki alım dalgası ve doların bu alım dalgasıyla cazibesini yitirmesi kuru yatay seviyeye geçirdi.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi bugün sınırlı düşüşle 112,132’de seyrediyor.

Petrol ithalatçısı ülkeler için kötü haber geldi. Petrol üreticisi ve ihracatçısı olan ülkelerin oluşturduğu OPEC+ örgütü toplandı ve günlük 2 milyon varil petrol üretimi azaltma kararı aldı. Bu durum net enerji ithalatçısı ülkeler açısından döviz ihtiyacını artırdığı için kötü bir haber. Bu haber dolar/TL kuru açısından baskı yaratıyor. Piyasalar, OPEC’den 1 milyon varil kesinti bekliyordu.

Bugün gözler ABD’nin tarım dışı istihdam rakamlarında olacak. Beklentilerin üzerinde gelebilecek istihdam rakamları Fed’in agresif faiz artışlarının devamını sağlayabilir. Nitekim dün Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyon düşene kadar agresif faiz artışlarına ara vermekten uzak olduklarını söyledi. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyon düşene kadar agresif faiz artışlarına ara vermekten uzak olduklarını söyledi.

Bugün içerde önemli veri bulunmuyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir