Doktorluktan atılan trans birey Larin Kayataş ilk kez konuştu: “Birçok doktorun sosyal medya hesabı var, onlara da bakıyorlar mı?”

featured

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorluk yaparken “genel ahlaka aykırı davranış” gerekçesiyle meslekten men edilen Larin Kayataş, konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni derece ile kazandığını dile getiren Kayataş şunları söyledi:

“BÜTÜN EMEKLERİM BOŞA GİTTİ”

“Bir canlıyı mı öldürdüm de bu kadar ağır bir ceza verildi. Bütün emeklerim boşa gitti. Bu ülkede 8 Mart’a katılmak, CHP’ye oy verdiğini belirtmek, trans kadın olmak ne zamandan beri suç sayılıp doktorluk görevini yapmaya engel oluyor? Bu kadar ileriye gideceklerini tahmin etmezdim.

İki kişi oturup hakkımda karar verdi. Bu kararı verirken anayasaya baktılar mı? Hastaneye atandıktan 1 ay sonra bir personel beni ‘hastanemizin adını küçük düşürecek, hal ve hareketleri doktorluk mesleğine uygun değil’ diyerek CİMER’e şikâyet etmiş. Savunmamı yaparken bana bir memur, ‘Bu hareketlerin doktorluk mesleğine yakışmıyor, senin adına ben utandım’ dedi.

“BEN UTANILACAK BİR ŞEY YAPMADIM”

Ben utanılacak bir şey yapmadım. Mesleğimi icra ederken bir hatam olmadı. Sosyal medya hesaplarım benim özel hayatım. Birçok doktorun sosyal medya hesabı var. Onlara da bakıyorlar mı? Beni meslekten men edenler de beni neyle suçladıklarını bilmiyorlar. ‘Trans bir kadın nasıl doktor olabilir’ gibi sorularla karşılaşıyordum. Konumumu hazmedemiyorlardı.”

NE OLMUŞTU?

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 yıldır pratisyen hekim görev yapan ve sosyal medyada da ‘Aşkolandın Larin’ olarak bilinen Doktor Larin Kayataş’ın memuriyetten men edilerek görevine son verildiği belirtilmişti.

Trans Doktor Larin Kayataş, “genel ahlak” gerekçesiyle meslekten men edildi

Aynı zamanda Twitter’da @askolandin “kullanıcı adlıyla fenomen olan Larin Kayataş’ın sosyal medya hesabından canlı yayınla cinsel hayatını ve uyuşturucu kullandığı görüntüleri paylaştığı iddia edilmişti.

Öte yandan çalıştığı hastanede muayene ettiği hastalara etik dışı davranışları olduğu ve acile gelen trans bireylere acımasızca davrandığı öne sürülmüştü.

Doktorluktan atılan trans birey ‘Aşkolandın’ Larin Kayataş’la ilgili şok iddialar! Acile gelen trans bireylere…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir