Doktorlara silah verilmesi talebine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlere silahlı ruhsat talebine tepki gösterdi. Bakan Koca, "Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?" ifadelerini kullandı.

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorlara ruhsatlı silah verilmesi talebine çok sert tepki verdi.

Konya’da görevi başında öldürülen Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın vefatının ardından doktorlar iş bırakma eylemine gitmişti.

Tüm Türkiye’nin lanetlediği ve devletin tüm kademeleriyle doktorların ve sağlık çalışanlarının yanındayız açıklamasına rağmen HEKİMSEN’den skandal bir çağrı geldi.

RUHSATLI SİLAH TALEP ETTİLER

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN), sosyal medya hesabından yaptığı bildiriyle hekimlere ruhsatlı silah talep etti.

FAHRETTİN KOCA’DAN SERT AÇIKLAMA

Bu bildiriye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

Fahrettin Koca, “Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?” ifadelerini kullandı.

Konya Şehir Hastanesi’nde dehşet! Güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay, doktor Ekrem Karakaya’yı öldürüp intihar etti…

Koca’nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir