Doktor mu provokatör mü? Prof. Dr. Bengi Başer’den skandal paylaşımlar

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın sert tepki gösterdiği Prof. Dr. Bengi Başer'in sosyal medya paylaşımları şok etti. Kendisini 'Atatürkçü' olarak tanımlayan Başer'in Atatürk tarafından Tunceli adı verilen şehre 'Dersim' dediği, PKK'ya yakınlığı ile bilinen Vartolu Özer adlı firari teröristin de paylaşımlarını beğendiği ortaya çıktı.

featured

Kardiyololi uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer’in sosyal medyada sığınmacılara karşı provokasyon yapmasına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sert tepki göstermiş ve Ümit Özdağ, Sinan Oğan gibi isimlerle birlikte Başer’e de dava açılacağını duyurmuştu.

BENGİ BAŞER KİMDİR?

Medicana Kadıköy Hastanesi’nde kardiyoloji doktoru olarak görev yapan Başer’i Türkiye kamuoyu, koronavirüs döneminde yaptığı skandal açıklamalar ile tanıyor. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nu hedef alan ve Türkiye’nin dünyaya örnek olan koronavirüs ile mücadele sürecini provokatif açıklamalarıyla sabote etmeye çalışan Başer, sık sık FETÖ’ye yakın kanallarda boy göstermişti.

SIĞINMACI PROVOKASYONU YAPAN TIP DOKTORU

Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili sık sık nefret unsuru barındıran yalan haberler üreten ve paylaşan Başer, en son Türkiye’de 8 milyon sığınmacının oy kullanacağını açıkladı.

“ATATÜRKÇÜ” AMA PKK’LI İSİMLERİ PAYLAŞIYOR

Bengi Başer’in AK Parti muhalifliği o kadar ileri seviyeye ulaşmış ki, “Atatürkçü” olduğu halde muhalefet yapmak adına PKK’lı hesaplara destek verip PKK’lıların ağzıyla içerik paylaşabiliyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SERT TEPKİ

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözüm ona akademik unvan taşıyan bazıları Türkiye’de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyorlar. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

“ZEKA PROBLEMİ VAR”

Çataklı, son yaptığı paylaşımlarda ise Bengi Başer’in yalanlarını ifşa ederek şu ifadeleri kullandı:

Bu hanımefendinin iki problemi var: Zeka ve cehalet! Okuduğunu anlamayacak kadar akıl fukarası, İnsanlığı utandıracak kadar cahil! Söylediği 8 milyon Suriyeli seçmen yalanını savunamayacak kadar cesaretsiz…

Son yalanını da söyleyeyim; MSB’nin söylediği rakam -İdlip 3.8 milyon -Zeytindalı ve Fırat Kalkanı 1.2 milyon -Barış Pınarı 300 bin Yani Türkiye’de bulunan 3.7 milyon ile Türkiye’nin güvenli hale getirdiği bölgelerde yaşayan toplam nüfus o, Kötü niyetli sözümona akademisyen!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir