Pendik Devlet Hastanesi’nde Pratisyen Doktor Esma Demir’e saldırı! Bakan Koca “Artık yeter” diyerek isyan etti…

featured

Pendik Devlet Hastanesi acil servisinde 17 Kasım Çarşamba günü sabaha karşı hekime şiddet meydana geldi.

Bir kişi müdahale sırasında hastanenin acil servisinde görevli Pratisyen Doktor Esma Demir’e saldırdı. Demir’in saçını tutarak çeken kadına polisler ve çevredekiler müdahale etti.

“BUNA NE ZAMAN, NASIL, KİM DUR DİYECEK?”

Doktor Esma Demir, adı saldırgandan şikayetçi oldu. Saldırı görüntülerini yayınlayan Demir, “Görmeyen gözler belki bu kez görür büyük bir farkındalık yaratırım umuduyla bu videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sağlık çalışanları olarak çoğu gün uğradığımız sözel şiddete karşı maalesef tepkisiz kalmaya çoktan başlamıştık ancak bu ve bunun gibi olaylar da hiç de az yaşanmıyor biliyorum. Bir gün benim de başıma gelebileceğinin korkusunu çalışırken içimde hep taşıyordum. Mesleğimde 2. yılımın daha başındayken uğradığım bu şiddet ümidimi, şevkimi çokça tüketse de yine de haykırmak istiyorum. Buna ne zaman, nasıl, kim ‘dur’ diyecek, bilmiyorum ama artık YETER” dedi.

SAĞLIK BAKANI İSYAN ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Esma Demir hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“2020’de yapılan değişiklikle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarının cezasını yasa 1,5’la çarpıyor. Sonuç alamadık. İki yıllık hekim arkadaşımız Dr. Esma’ya yapılan saldırı çok sayıdaki olaydan biri. “Artık yeter” çığlığı. Sorun tüm toplumun. Toplumu harekete geçireceğiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir