Doğtaş Mobilya fabrikası alevlere teslim oldu! Yangın neden çıktı, son durum nedir?

Düzce'deki Doğtaş mobilya fabrikasında çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

featured

100 kara yolu Kaynaşlı mevkisinde bulunan Doğtaş mobilya fabrikasının depo bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın imalat ve sevkiyat bölümüne de sıçradı.

Düzce, Bolu, Kocaeli ve Sakarya’dan gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çalışmalara AFAD ve gönüllüleri ile Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) de destek verdi.

2 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yangın sırasında hafif yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı, yoğun dumandan etkilenen 20 kişiye sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildi. Yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangın sonucu fabrika kullanılamaz hale geldi.

OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Düzce tesislerinde çıkan yangında maddi hasar oluştu. Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, olayla ilgili şu bilgiler verildi:

”Şirketimizin Düzce’de bulunan üretim tesisinde dün gece saat 22.00 sularında kumaş deposunda henüz kaynağı belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Kumaş deposu ve terzihane kısımları yangında hasar görmüştür. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Bugün itibariyle hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Fabrikamızın tamamı sigorta kapsamında olup ekspertiz çalışmaları başlamıştır. Yangın sonucunda terzihane dışında üretim hatlarımızda zarar görülmemekle beraber, önlem amaçlı bir gün süreyle üretim durdurulmuştur. 28.12.2021 tarihinden itibaren tesisimizde üretim faaliyeti kaldığı yerden devam edecektir. Şirketimizin 2021 beklentilerine ilişkin ilan etmiş olduğu hedeflerde yangın sebebiyle sapma olmayacağı öngörülmektedir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir