Dogecoin şaha kalktı! Tüm zamanların rekorunu kıran Dogecoin ne kadar oldu?

featured

Kripto para piyasasının en popüler para birimlerinden olan DOGE coin tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. Öte yandan Dogecoin için; Tiktok fenomenleri, milyarder iş insanı Elon Musk ve ünlü Reddit grubu SatoshiStreetBets tarafından gösterilen yoğun ilgiyle birlikte büyük bir yol katettiği düşünülüyor. Peki, Dogecoin (DOGE) neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? İşte yatırımcıların merak ettiği tüm soruların cevabı haberimizde…

Şaka token’ı olarak başlatılan DOGE, en son ATH’sini 29 Ocak’ta ilk kez 0.087 dolar seviyesine ulaşarak kaydetmişti. O dönem DOGE fiyatı, Reddit grubu SatoshiStreetBets, TikTok trader’ları ve tabii ki Tesla CEO’su Elon Musk tarafından 24 saat içinde yüzde 800’ün üzerinde pump’lanarak piyasada büyük ses getirmişti.

Özellikle milyarder girişimci Elon Musk, düzenli olarak Dogecoin paylaşımı yaptığından büyük fiyat artışlarında DOGE ile birlikte anılmaya başlamıştı. Bir köşede Elon Musk’ın Twitter paylaşımı yapmasını bekleyen kripto üyeleri olduğunu bile söylemek mümkün.

Dogecoin ne kadar?

Ocak ayındaki ralli, kripto para biriminin sadece bir günde yüzde 74’ün üzerinde düşüş göstermesi ile sadece bir pump olarak kaldı, ancak DOGE şimdi Musk’ın Twitter paylaşımları olmadan tüm zamanların en yüksek seviyelerinde ikna edici bir şekilde hareket ediyor.

Kripto para piyasasının en popüler kripto para birimlerinden Dogecoin (DOGE), yakın zamanda Binance borsasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.094 dolar’a ulaştı.

Ripple bile gölgede kaldı

Dogecoin şu anda CoinMarketCap top 100 içinde en iyi performans gösteren para birimi ve kontrolden çıkmış XRP’yi bile gölgede bırakıyor.

Artık kripto para birimleri, her gün ortaya çıkan yeni benimseme işaretleri ile ana akımın dikkatini çektiğinden, büyük topluluklara sahip projeler ve Dogecoin gibi ünlü kripto paralar bir ilgi dalgası görüyor.

Dogecoin nedir?

Dogecoin (sembolü Ɖ ve D, kısaltma: DOGE) logosunda bir internet fenomeni olan Doge’un esinlendiği Shiba Inu cinsli bir köpek olan, Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 8 Aralık 2013 tarihinde başlatılmıştır.

Merkeziyetsiz bir sisteme sahip olan Dogecoin 2013 yılı sonlarında piyasaya sürüldü. Blockchain teknolojisini geliştirme amacı bulunmayan coin, bankacılık işlem masraflarını minimuma indiren, bağımsız bir ödeme altyapısı sunmayı amaçlıyor.

Sınırsız sayıda üretilebilmesiyle enflasyonist olarak tanımlanan Dogecoin, bu özelliğiyle BTC’den ve birçok kripto para biriminden ayrışıyor. Popüler coin genellikte proje fonlama, bahşiş gibi işlemlerde kullanılıyor.

Aynı Bitcoin ve Ethereum’da olduğu gibi Dogecoin için de ‘mining’ yapma şansınız bulunuyor. Bitcoin madenciliğinde dakika başına blok süresi 10 dakikayı bulurken Dogecoin’de bu süre yaklaşık 1 dakika. Dogecoin madencilere solo ve havuz seçeneğiyle ‘mining’ opsiyonu sunuyor.

Dogecoin nasıl alınır?

Dogecoin alabilmek için Paribu ya da Koinim gibi yerli kripto para borsalarında yer almanız gerekmektedir. Bu parayı kullananların çoğu Paribu üzerinden işlem yapmaktadır. Öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı kimlik bilgileriniz ile onayladıktan sonra yatırım işlemlerine giriş yapabilirsiniz.

Hesabınıza EFT, Havale ya da Papara sayesinde para yatırabilirsiniz. Hesabınızdaki paranız ile de Dogecoin alabilirsiniz. Paribu hesabınıza para yatırırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; Havale, EFT ya da papara üzerinden sadece kendi bireysel hesabınıza para yatırmalısınız. Ayrıca kendi adınıza açmış olduğunu bireysel, vadesiz ve Türk Lirası olan hesaplardan gönderim sağlamalısınız. Zaten Paribu üzerinde bir başka kişiye ait hesaplardan gönderim yapılmasına izin verilmemektedir.

ATM üzerinden yapacağınız gönderimlerde ise gönderici bilgilerini teyit etmek mümkün olmadığı için kabul gönderiminiz gerçekleştirilemez.

Gönderdiğiniz miktar anında Paribu üzerindeki hesabınıza yansıyacaktır.

İşleminiz sonrasında size gönderilen kodu açıklama alanına yazmanız önemlidir.

Mutlaka bir açıklama belirtmelisiniz. Yoksa gerçekleştirilen transferlerin işlem ücreti gönderdiğiniz paradan düşülerek size iade edilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir