Dogecoin rekor tazelemeye devam ediyor! Dogecoin kaç dolar/TL oldu?

featured

Dogecoin konusunda araştırmalar hız kazandı. Dün gece tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,094 doları gören Dogecoin’in bu yükselişi kripto paraya yatırım yapan ve uzun süredir bekleyişte olan vatandaşları sevindirdi. Sosyal medyada Dogecoin’in yükselişi büyük sevinç yaşatırken umudunu kesip daha önceden ellerindeki Dogecoin’leri satanlar veya satış emri verenler ise pişmanlıklarını dile getirdi. Peki Dogecoin kaç dolar oldu? Kaç TL’den işlem görüyor?

Dogecoin ne kadar oldu?

Dogecoin (DOGE) 16 Nisan 08.43 itibariyle 1.97 TL’den işlem görüyor. 24 saatlik seviyesine bakıldığında 2.34 değerini gören Dogecoin rekor tazelemeye devam edecek gibi duruyor.

 

Dogecoin nedir?

Dogecoin (sembolü Ɖ ve D, kısaltma: DOGE) logosunda bir internet fenomeni olan Doge’un esinlendiği Shiba Inu cinsli bir köpek olan, Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 8 Aralık 2013 tarihinde başlatılmıştır.

Merkeziyetsiz bir sisteme sahip olan Dogecoin 2013 yılı sonlarında piyasaya sürüldü. Blockchain teknolojisini geliştirme amacı bulunmayan coin, bankacılık işlem masraflarını minimuma indiren, bağımsız bir ödeme altyapısı sunmayı amaçlıyor.

Sınırsız sayıda üretilebilmesiyle enflasyonist olarak tanımlanan Dogecoin, bu özelliğiyle BTC’den ve birçok kripto para biriminden ayrışıyor. Popüler coin genellikte proje fonlama, bahşiş gibi işlemlerde kullanılıyor.

Aynı Bitcoin ve Ethereum’da olduğu gibi Dogecoin için de ‘mining’ yapma şansınız bulunuyor. Bitcoin madenciliğinde dakika başına blok süresi 10 dakikayı bulurken Dogecoin’de bu süre yaklaşık 1 dakika. Dogecoin madencilere solo ve havuz seçeneğiyle ‘mining’ opsiyonu sunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir