Dogecoin (DOGE) için büyük gün yaklaşıyor! 20 Nisan Dogecoin gününde neler olacak?

featured

Kripto para piyasası belki de son ayların en büyük darbesini, 17 Nisan gecesinde yedi ve kripto para piyasasının toplam değeri %12,5 geriledi. Bu gerilemeye rağmen son 24 saat içerisinde yerinde en sağlam duranlardan birisinin ise DOGE olduğu görülüyor. DOGE, kısa süre içerisinde zaten %500 ve üzeri yükseliş elde etse de bunun düzeltmesini çok küçük bir oranda yaşadı.

DOGE fiyatı bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 0,30 dolar olarak görülüyor ve 24 saat içerisinde %1,1 yükseliş yaşaması kesinlikle farklı bir durumun olduğunu ortaya koymakta.

Bitcoin düşüyor, Dogecoin yükseliyor

Bitcoin son 24 saat içerisinde %11, Ethereum %12, Binance Coin %14, XRP %22, Cardano %15, Polkadot %23, Litecoin %18 ve Bitcoin Cash %20 düşüş yaşarken DOGE’un tam tersi yükseliş elde etmesi, yaklaşan önemli bir günün etkisi olabilir.

DOGE fiyatının son günlerdeki yükselişinin arkasındaki asıl sebep ise WallStreetBets kanalı üzerinde yaşananlar olarak görülüyor. GameStop hissesinin değerinde %1.00 ve üzeri yükseliş yaşanması ve ABD’nin finans devlerinin bile zarara uğratılması olayı, Reddit platformunda r/WallStreetBets kanalının dünya çapında tanınmasını sağladı. DOGE fiyatının son artışı da 16 Nisan tarihinde r/WallStreetBets kanalında Bitcoin, Ethereum ve DOGE ile ilgili gönderilerin onaylanması kararı ile geldi.

DOGE için tarih belli: 20 Nisan 2021

Normal şartlarda kripto paraların konuşulmasının yasak olduğu kanalada tam olarak bu karar sonrası DOGE fiyatı inanılmaz bir yükseliş yaşadı. Ancak gelen tepkiler sonrası WSB kanalı yöneticileri DOGE, BTC ve ETH ile ilgili gönderileri yeniden yasakladı. Şimdi ise bütün gözler 20 Nisan 2021 tarihine çevrilmiş durumda.

DOGE’un da içerisinde bulunduğu “internet ve MEME” kültürü, 4/20 olarak da bilinen ifadeye özel bir anlam yüklemiş durumda. Şimdi de Twitter ve tam olarak bütün sosyal medya platformları 20 Nisan 2021’i DOGE Günü olarak ilan etmiş gibi gözüküyor.

DOGE FOMO’su başlayabilir

Bu durum aslında birçok kripto para yatırımcısına mantıksız gelse de hiçbir kullanım alanı olmayan ve şaka/eleştiri amacıyla üretilen bir kripto paranın en büyük 6. kripto para olması da mantıkla açıklanabilecek bir durum değil. FOMO başladığında ise DOGE fiyatının yeni rekorlara imza atması beklenebilir.

Tabii ki kripto para piyasasının inanılmaz volatil olduğu şu günlerde yatırımcıların zaten %500 yükselmiş bir kripto paraya bel bağlaması sağlıklı olmayabilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir