Komedyen bilim insanı Oytun Erbaş: “Yüzüme öksürün”

Doç. Dr. Oytun Erbaş, "Koronavirüs Türkleri teğet geçecek" açıklamasıyla hafızalara kazınmıştı. Erbaş, bu defa da koronavirüsü deneyimlemek için arkadaşlarından yüzüne öksürmelerini istediğini kaydetti.

featured

Koronavirüsün Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkmasının ardından, “Koronavirüs çekik gözlü insanlarda görülüyor. Türk ırkı etkilenmez. Bizi teğet geçecek” diyen Doç. Dr. Oytun Erbaş, katıldığı televizyon programında “Pişman mısınız?” sorusuna yanıt verdi. Erbaş, “Virüs yaşlıları öldürüyor bu net. Her virüste bu oluyor. O zaman bir makale çıkmıştı. Ben bunu aktardım. O makale siyah ve beyaz ırkların daha az etkileneceğini söylüyordu. Ben de ırklara göre farklı olacağını söyledim. Biz çeşitli bir ırkız. O nedenle çok ağır bir ölüm oranı beklemediğimi söyledim. Kesinlikle öyle oldu. Dünyada ölüm oranlarına baktığınızda dünya ortalamasının altındayız” dedi.

‘Koronavirüs Türkiye’ye gelmez’ diyen Oytun Erbaş kendini böyle savunmuş!

”KATAR VİRÜSTEN ETKİLENMEDİ”

Latinlerin virüsten çok etkilendiğini, Katar’ın hiç etkilenmediğini belirten Erbaş, “Burada kesinlikle genetik bir coğrafya var” ifadelerini kullandı. Virüsün çocukları etkileyeceğine yönelik iddiaları ile ilgili de açıklamada bulunan Erbaş “Yanıldım. Orada genel bir şey söylemiştim. Virüsün genelde yaşlılar ve çocukları etkilediği için. Bunları söyleyeli iki yıl oldu.” dedi.

”YÜZÜME ÖKSÜRÜN”

Erbaş, sözlerinin devamında koronavirüsü deneyimlemek için salgının ilk döneminde doktor arkadaşlarının yanına giderek “Yüzüme öksürün” dediğini aktardı.
Hastalanmaktan korkmadığını söyleyen Erbaş, bunu deneyimlemek istediğini söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir