Diyarbakır’da, ‘Tacizci’ iddiasıyla katledilen Ergün Arslan cinayetinde ‘dedektif’ler sahaya indi!

Diyarbakır’da taciz iddiasıyla ilk başta darp edilen, sonrasında ise bıçaklanarak öldürülen 40 yaşındaki Ergün Arslan cinayetiyle ilgili yeni detaylar gelmeye başladı.

featured

 Ergün Arslan‘ın tacizci olmadığı ortaya çıkarken, dedektifler sahaya indi. Emniyet büronun dedektifleri katliamın nedeninin taciz iddiası dışında bir konu da olabileceğini düşünüyor. Araştırmaların kapsamı genişlerken, tüm detaylar titizlikle inceleniyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 3 Nisan günü 40 yaşındaki 18 yıllık evli Ergün Arslan’ın 13 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiası ile sonucu öldürülmesine ilişkin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

KAMERALAR TEK TEK İNCELEMEYE ALINDI

Olay yerini tam olarak gören kameraların olmadığı öğrenilirken, ‘meçhul kişi’ olarak tanımlanan ‘bıyıklı’ kişinin bulunması amacıyla bölgeye yakın 20 güvenlik kamerası incelemeye alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kurulan ‘özel ekip’, olayı tüm detaylarıyla incelerken, alanlarında uzman olan polisler saha çalışması başlattı.

‘FOTOĞRAF ÇEKİLDİ’ İDDİASI

Polisin halen kimliğini belirleyemediği ve her yerde aranan söz konusu kişinin, cinayetten 3 önce yengesinin evinin bulunduğu Sur ilçesine gelen 13 yaşındaki G.S. ile ‘Fotoğraf çekildi’ gerekçesiyle tartıştığı belirlendi. Anzele Parkı’nda yaşanan olay sırasında çığlıklar atarak yengesine seslenen G.S.’ye bağırıp hakaret eden aranan kişi, çevredekilerinde tepkisi üzerine olay bölgesinden uzaklaştı.

16 YAŞINDAKİ S.D. BIÇAKLAMIŞTI

Olay sırasında herhangi bir fiziki ya da sözlü bir taciz olayının olmadığı belirtilirken, kız çocuğu fotoğrafının çekildiği iddiasıyla tepki gösterdiği belirlendi. Bu olaydan 3 gün sonra aynı yere gidip fotoğraf çeken Ergün Arslan, tacizci iddiasıyla bir grup tarafından darp edildiği sırada grubun içerisinden 16 yaşındaki S.D.’nin bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti.

DEDEKTİFLER SAHAYA İNDİ! BU KONUNUN ÜZERİNDE DURULUYOR

Sabah’ın haberine göre; Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, taciz ve fotoğraf iddialarının Arslan’ın farklı bir nedenden dolayı da cinayete kurban gitmiş olabileceği üzerinde duruyor.

‘ORUÇLUYUM’ DİYEREK SU İÇMEYİ REDDETMİŞ

“Benim ağabeyim oruçlu öldüğü için şehit oldu” diyen Süleyman Arslan, SABAH’a konuşmuştu.

Arslan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Olay sırasında bir kadının su vermek istediği ağabeyim yaralı bir şekilde ‘Oruçluyum’ diyerek suyu içmeyi kabul etmedi.

Görgü tanıklarının anlattığına göre, son nefesinde bile kelime-i şehadet getirmiş.

Böyle bir insan nasıl tacizci, kötü bir insan olabilir. Ölü bir kişiye iftira attılar. Biz devlete güveniyoruz.

Gerçek tacizci kimse bulunacak ve ağabeyimi bir iftira uğruna öldürenler de hak ettiği cezayı alacaktır” dedi.

Diyarbakır’da tacizci sanılarak öldürülen Ergün Arslan olayında Kelime-i Şehadet detayı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir