Diyarbakır’da Aile Destek Merkezi görevlisi Sibel Çiftçi, evini temizlemeyi reddettiği koordinatör ve çalışanların saldırısına uğradı

featured

Dün Hazro’daki Aile Destek Merkezi’nde meydana gelen olayda, Hazro Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezi’nde, Evde Yaşlı Bakım Projesi’nde görevli 7 çocuk annesi Sibel Çiftçi (42), kuruma gitti. İddiaya göre, kurumda görevli usta öğretici kadınlar E.D. ve G.B., Çiftçi’ye kurumda temizlik yapmasını söyledi.

Koordinatör kendi evinin de temizlenmesini istedi

Koordinatör V.Z. adlı kadın ise kendi evini de temizlemesini istedi. Çiftçi, burada yaşlı bakım hizmetleriyle görevli olduğunu, koordinatörün evinde ve kurumda temizlik yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Z.V., E.D. ile G.B., Çiftçi’yi döverek yaraladı.

Hastaneye kaldırıldılar

Annesinin saldırıya uğradığını öğrenen Güven Çiftçi (19) de kurum binasına gelip, durumu öğrenmeye çalıştı. Bu sırada kurumdakiler ile Güven Çiftçi arasında arbede yaşandı. Güven Çiftçi, camlı kapının üzerine düşmesiyle yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese gelen sağlık görevlileri, Sibel Çiftçi ve oğlu Güven Çiftçi’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla Hazro Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sibel Çiftçi, tedavisinin ardından taburcu edilirken, oğlu Güven ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilip, ameliyata alındı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir