Diyarbakır’da öğrencisi İrem Pala’yı tokatlayan antrenör Orhan Baytekin: ‘Baldızım bana komplo kurdu’

Diyarbakır’da geçtiğimiz gün Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmeleri müsabakasında öğrencisi İrem Pala’ya tokat atmasıyla tepki çeken antrenör Orhan Baytekin konuştu.

featured

Oyuncusu 17 yaşındaki İrem Pala’nın müsabaka arasında ‘’Hocam ben şuurumu kaybettim, kendimde değilim diyerek bana bir tokat atın’’ dediğini belirten Orhan Baytekin, “Bu sırada bizim rakibimiz de olan baldızımdan şüpheleniyorum. Buru durumu cep telefonu ile çekip basına servis etti.’’ dedi.

Baytekin, şunları söyledi;

‘’Hem benim hem de İrem’in ifadesi il disiplin kurulu tarafından alındı. O da benim dediklerimi kurulla paylaştı. Benim antrenörlük hayatımı bitirdiler. Halk Eğitim benim kurslarıma son verdi. Onlarca sporcu yetiştiren biriyim.

Her oyuncu benim evladımdır. İnsan evladına bunu yapar mı, herkesin içinde rencide edici bir davranıştı bulunur mu?”

Antrenörünün tokat attığı tekvandocu ilk kez konuştu: Şoka girmiştim, tokat atmasını ben istedim

Tekvando Milli Takımı’nda antrenör Hacı Özbilek, “Olayın yaşandığı gün, 5 şampiyonluk ile 2 ikincilik kazandık. Ama ne yazık ki, bu olay başarımızın gölgeledi. Sporcular etkilenmesin, diye maçları tatil ettik. Hakemler tutanak tuttu. Ailesi ve çocuk da şikayetçi olmadı. Antrenör arkadaş da pişman olup hem aileden hem de çocuktan özür diledi” dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmeleri’nde kaybeden sporcusuna tokat atan antrenör ile ilgili Türkiye Tekvando Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Konuyla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Dün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşarken gündeme gelen olay başta tekvando camiamız olmak üzere toplumun her kesiminin tepkisini çekmiştir.

Diyarbakır’da akılalmaz olay! Tekvando antrenörü, elenen kız öğrencesini tokatladı

Diyarbakır tekvando il seçme müsabakaları esnasında bir antrenörümüzün ekranlara da yansıyan ve sporcusuna tokat attığı olayla ilgili Federasyonumuz derhal gerekli işlemleri başlatmıştır.

Söz konusu antrenör, tedbirli olarak Federasyonumuz Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, aynı antrenörle ilgili Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ceza Kurulu’na da gerekli işlemlerin yapılması için resmi yazı yazılmıştır.

Söz konusu antrenör, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar tekvando ile ilgili bir görevde bulunamayacaktır.”

 

‘BEN İSTEDİM’

Sporcu İrem Pala, maçtan çıktığını ve o an şok etkisinde olduğunu söyledi. Hocasına kendisine bir tokat atmasını istediğini aktaran Pala, “Maçın tamamını izleseler nasıl bir olay olduğunu anlayacaklar.

Antrenörüme tokat atmasını isteyen bendim. Bana tokat atmasaydı şok içerisinde kalacaktım. Maçı kaybettim, stresleydim. Antrenörüme, ‘hocam bana bir tokat atmasanız kendime gelemem dedim.’ Olayda hiçbir şiddet yok.

Orhan hocam hiçbir öğrencisine şiddet göstermez. Videoda hiçbir şey görüldüğü gibi değil. Bugün ben ve arkadaşlarım hepimiz antrenörümün yanındayız. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bugünde yalnız bırakmayacağız. Benim yüzümden işine son verilmesi beni gerçekten çok üzdü” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir