Diyarbakır annelerinden Akşener’e tepki: ‘HDP’ye yandaşlık ederek bizi görmedi’

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Aileler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır ziyaretinde kendilerini ziyaret etmemelerine tepki göstererek Kandil'den talimat aldığı değerlendirmesinde bulundu.

featured

2023 seçimlerine sayılı günler kalırken, siyasi partiler de parti kongreleri için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda İyi Parti Lideri Meral Akşener, hafta sonu partisinin 2’nci olağan kongresine katılmak üzere Diyarbakır‘a gitti.

Burada partililerle bir araya gelmesinin ardından Şanlıurfa’ya geçen Akşener, 3 Eylül 2019’dan bu yana evlat nöbetinde olan aileleri görmezden geldi.

DİYARBAKIR ANNELERİ, AKŞENER’İ KINADI

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek il binası önünde nöbet tutuyor.

Bugün bin 239’uncu güne ulaşan direniş kararlılıkla devam ederken aileler, Akşener’in  kendilerini ziyaret etmemelerine tepki gösterdi.

Benzer Haberler
meral-aksener-demirtas
Meral Akşener HDP’ye göz kırpmaya devam ediyor! Selahattin Demirtaş ile anısını anlattı
meral-aksener-sanliurfa
Meral Akşener’e Şanlıurfa şoku: ‘Boş yolları selamladı’
meral-aksener-diyarbakir
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı: ‘Meral Akşener 5 vakit namaz kılar, 2 defa hacca gitti’
meral-aksener-temmuz-feridun-bahsi
İYİ Partili Feridun Bahşi’den 15 Temmuz itirafı: ‘Meral Akşener ile FETÖ’nün kazanabileceğini düşündük’

‘KANDİL’DEN TALİMAT ALDIĞI İÇİN BURADAKİ AİLELERİ GÖRMEMEZLİKTEN GELDİ’

Oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ da Meral Akşener’e tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“O da bir anne değil mi, nasıl gelip de yüreği yanık anneyi ziyaret etmedi. Bunlar Siyonist ve Ermenilere hizmet ediyorlar. HDP’ye yandaşlık ederek emirlerinin altında Kandil’den talimat aldığı için buradaki aileleri görmemezlikten geldi. Ben onu şiddetle kınıyorum. 8 yıldır evladımın peşindeyim bırakmadım. HDP olmazsa buradan bir yaprak bile dağa gitmez. Buradaki herkes sağlığından oldu artık yeter evlatlarımızı verin sizin talimatlarınızla bekliyorlar.”

HDP VE PKK’YI DESTEKLEDİKLERİ İÇİN DİYARBAKIR ANNELERİNİ GÖRMEDİLER

Evladına kavuşan anne Ayşegül Biçer ise dağda tek terörist kalana kadar eyleme devam edeceğini vurgulayarak, Meral Akşener’in ise Siyonistlere hizmet ettiğini iddia etti.

Biçer, şöyle konuştu:

“Meral Akşener, Diyarbakır ziyareti gerçekleştirdi. Anneleri ziyaret edeceğini umut ediyorduk, bir kez daha bizi yanılttı. Bunlar Türk siyasetçi değil, bunlar haçlı Siyonistlere hizmet eden siyasetçiler. Gelmeyeceğini bilmemize rağmen bekledik. Vicdan kalbine girer aileleri ziyarete gelir diye. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi o da aynısını yaptı. HDP ve PKK’yı destekledikleri için Diyarbakır annelerini görmediler ve duymadılar. Buradan aileler olarak Meral Akşener ve diğer masada oturan siyasetçileri şiddetle kınıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir