Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ‘cuma namazına katılım’ yorumu çok konuşulacak

Gençlerin, özellikle de üniversite öğrencilerinin cuma namazına katılmadığından şikayet eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gençlere nasihatlerde bulundu.

featured

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Karaman’da hafızlık icazet törenine katıldı.

Erbaş, yaptığı konuşmada gençlere ulaşamadıkları için sitemini dile getirdi. İbadetin önemini anlatan Erbaş, “Kardeşlerim ne olursunuz, gençlerimize bunu böyle anlatalım. Çocuklarımıza böyle anlatalım. Onları namazsız, ibadetsiz bir Müslüman olarak yaşamaktan kurtaralım. En önemli vazifelerimizden biri budur. Topluyoruz, çarpıyoruz ulaştığımız sayı bir milyonu, bir buçuk milyonu geçmiyor. Cuma namazlarında hutbe verme imkanı buluyoruz. 8,5 milyon üniversite öğrencimiz var. Bu gerçekleri kardeşlerimize kim anlatacak? Sizler hep birlikte hocalarımız, öğretmenlerimiz, vaizlerimiz, anne babalar bu doğruları hep birlikte anlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

“CAMİLERİ BOŞ BIRAKMAYIN”

DHA’nın haberine göre Erbaş, “Camilerimiz boş kalmasın. Camilerimiz mektep olarak, hocalarımız cami dersleri ile namaz öncesi, namaz sonrası Kur’an-ı Kerim, tefsir, hadis, ilmihal dersleri ile insanlarımıza hizmet etmeye gayret ediyorlar. Sizlere söylüyorum değerli kardeşlerim; hocalarımızı rahat bırakmayın.

“HOCALARI BEZDİRİN”

Hocalarımızı bezdirin. Ben ilmihal dersi almak istiyorum hocam, diz çökün önüne ben Kur’an-ı Kerim bilmiyorum bana Kur’an öğret deyin. Ben tefsir dersi almak istiyorum deyin. Hocalarımız hizmetinizde, onların adı hademe-i hayrat, yani hayır hizmetçileri.

Hademe-i hayrat bizim 1920’lerdeki ismimiz. Diyanet İşleri mensuplarının unvanı hademe-i hayrat, şimdi işte imam hatip diyoruz, müezzin, kayyım diyoruz, vaiz diyoruz ama hepimizin adı ortak ismi hademe-i hayrat, hayır hizmetçileri. Bu konuda hocalarımız hizmetinizde” dedi.

Erbaş’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camii’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından camide ilk hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş okuyup cuma namazını kıldırdı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir