Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG duasında Atatürk’ü de andı

"Türkiye'nin otomobili" TOGG bugün banttan indirildi. TOGG'un üretim tesisinin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk yerli otomobili banttan bizzat indirdi. Törende yapılan duada ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü de anarak dua etti.

featured

18 Temmuz 2020’de ilk temeli atılan Gemlik TOGG Fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Kürsüye kadar banttan inen ilk Togg ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti. Togg’un şubat ayında vatandaşlardan tarafından sipariş verilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatının da şubat ayında netleşeceğini söyledi.

ÜRETİM BANDINDAN DUALARLA İNDİ

Türkiye’nin yerli otomobil hayali gerçek oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seri üretim bandından inen Togg’un direksiyonuna geçti. Törenin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş TOGG duasında Atatürk’ü de andı.

 

2030’A KADAR 1 MİLYON HEDEFİ

Çok geniş bir arazide yapımı tamamlanan Gemlik fabrikasının yıllık üretim kapasitesinde hedef 175 bin araç olarak belirlendi. Orta vadeli hedefte ise 2030 yılında 1 milyondan fazla araç üretilmesi planlanıyor.

HIZLI ŞARJ YÜKSEK PERFORMANS

Üretilecek olan son teknoloji araçlar 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doğuştan elektrikli otomobiller, modüler platform ile “300+” ve “500+” kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak.

thumbnail
TOGG BANTTAN İNDİ
İşte Türkiye’nin gururu TOGG’un C-Sedan ve C-X Coupé modelleri

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir