Diyanet İşleri Başkanı’ndan Kandil mesajı! Berat Kandili ne zaman?

2022 yılının Berat Kandili, bu gece... Diyanet İşleri Başkanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt'tan Kandil mesajları geldi.

featured

Berat Kandili, 17 Mart’ı 18 Mart’a bağlayan gece gerçekleşecek. Şaban ayının 15’inci gecesi için açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş “Aziz milletimizin ve tüm âlem-i İslam’ın mübarek #BeratGecesini tebrik ediyor, bu mübarek gece hürmetine milletimizi ve insanlığı her türlü kederden berî kılmasını, bizi günah yüklerinden arınmış gönüllerle Ramazan ayına kavuşturmasını Yüce Rabbimiz’den niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının sinyali olan Kandil Gecesi, bu günün sonunda idrak edilecekken kutsal güne ilişkin açıklama, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt‘tan da geldi. Bozkurt, Müslümanlara bu geceyi dua ederek geçirmesine ilişkin tavsiyelerde bulundu.

“KUL OLMA BİLİNCİNİ YAKALAYALIM”

Berat’ın af ve bağışlama bilinci olduğunu hatırlatan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Bozkurt’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Rabbimiz, dünya semasında rahmetiyle tecelli edecek. Adeta şöyle bir çağrıda bulunacak. ‘Yok mu benden af dileyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu başına bir felaket gelip de kurtulmak isteyen ona afiyet vereyim’ diye adeta fecre kadar bu çağrıda bulunacak.

 

Önce tövbe istiğfar edelim, Kur’an okuyalım, Rabb’imizin o ilahi mesajına kulak verelim. Bakalım bize ne diyor, nasıl bir hayat sürmemizi, bizden beklentileri neler onun yakalayabilirsek İnşallah bu geceyi milat kabul edelim. Bundan sonra da bu bilinçle, Müslümanca istikamet üzere hayatımızı sürdürelim.

 

Kaza namazlarımız varsa kaza namazlarımızı kılarak, Kur’an okuyarak, belki çevremizde ailemizdeki insanları gerçekten yapabildiğimiz maddi manevi desteklerimizle inşallah ne yapalım, tekrar kul olma bilincini yakalayalım.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir