Diş beyazlatmak için Türkiye’ye gelmişti, otel odasında ölü bulundu

featured

Diş beyazlatma tedavisi için Türkiye’ye gelen 3 Kuzey İrlandalı turist Bodrum’da kaldıkları odada bilinçleri kapalı bir şekilde bulundu. Turistlerden biri hayatını kaybederken diğerlerinin durumlarının kritik olduğu öğrenildi.

The Guardian’da yer alan habere göre hayatını kaybeden 33 yaşındaki Richard Molloy ve komada bulunan Declan Carson ve Aaron Callaghan Marmaris’e diş beyazlatma operasyonu için gelmişti. İrlandalı turistlerin apartmanlarında baygın bulunmadan önce söz konusu tedavi ile ilgili bazı ilaçlar aldığı öne sürüldü. Ancak ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

“TÜRK YETKİLİLERLE TEMASTAYIZ”

İrlanda Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Türk yetkililer ile temasta olduklarını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı adına açıklama yapan bir yetkili de, “Türkiye’de yaşamını yitiren vatandaşımızın ailesine destek olmaya devam ediyoruz ve Türk yetkililerle temas halindeyiz” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Kuzey İrlanda’nın önde gelen siyasi partilerinden Sinn Fein’in Kuzey Belfast milletvekili John Finucane, “Yaşanan trajedi tamamen içler acısı. Bir ailenin çocuklarının naaşını evlerine geri getirmek için plan yapması bir trajedi” yorumunu yaptı.

İNGİLİZ BASINI MARMARİS DİYOR AMA…

The Guardian’ın haberinde turistlerin Marmaris’te yaşamını yitirdiği belirtilirken yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre turistler tatil için kaldıkları Bodrum’da yaşamını yitirdi. Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce tatile gelen İrlandalı Ritchie Molloy, Aaron Callaghan ve Declan Carson isimli gençler 30 Eylül 2020 tarihinde kaldıkları Bodrum’un Gümbet Mahallesi’ndeki bir apart otelin odasında aniden fenalaştılar.

OTEL ODASINDA AŞIRI DOZ KURBANI OLDULAR

İddialara göre gençlerden biri aldıkları uyuşturucu veya yüksek dozajda uyuşturucu içeren hapın etkisi ile bir arkadaşlarının bayıldığını belirterek otel yöneticisinden yardım istedi. İrlandalı bir vatandaşa ait olan apart otel odasında kalan gençler çağrılan ambulans ile önce özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak 25 yaşındaki Ritchie Molloy yaşamını yitirdi. Molloy’in cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken ağır durumda olan iki arkadaşı Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne oradan da Aydın Adnan Menderes Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

AİLESİ İRLANDA’DAN GELDİ

Üniversite hastanesinde tedavileri süren Callaghan ve Carson’un sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.  Callaghan’ın annesi ve babası Karen Callaghan ve Mark Callaghan’ın dün gece Milas Bodrum Havalimanı’na gelerek oğullarının bulunduğu hastaneye gittikleri öğrenildi.

Baba Mark Callaghan yakınlarına verdiği haberde “Oğlumuzun durumu iyiye gidiyor, konuşabiliyor, ancak Declan’ın durumu henüz net değil, sağlığı iyiye gidiyor ” diye açıklama yaptı.

Aydın Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

Başhekimi Serkan Öncü de sözcü.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Tedavi altında olan İrlandalı gençlerin sağlık durumu şu anda iyiye gidiyor, hayati tehlikeyi atlattılar” diye konuştu. Gençlerin Bodrum’dan önce yaklaşık 4 günlük Marmaris tatili yaptıkları öğrenildi.

Callaghan’ın üniversite hastanesinde polis ekiplerine ifade verdiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

MEDİKAL TURİZMİN DEĞERİ ARTIYOR

Hizmet sektörüyle birleşerek çok ciddi kampanyaların yapıldığı ve hem ılıman iklim hem de TL’nin döviz kurlarına karşı değer kaybetmesiyle birlikte Türkiye medikal turizm alanında ciddi bir atılım yapmıştı. Medikal turizm son yıllarda Türkiye için önemli bir endüstri kalemi…

Diş beyazlatmadan, saç ekimine ve organ nakline kadar farklı tedaviler için 2017’de 700 binden fazla turist Türkiye’yi tercih etti. 2023’te bu sayının 2 milyona çıkması hedefleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir