Dini imanı para olan patronların daha fazla kazanma hırsı nedeniyle dizi setleri corona kaynıyor

featured

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; TRT’de yayınlanan “Gönül Dağı” dizi setinde 39 kişinin COVİD-19’a yakalanmasıyla ilgili sektördeki sendikalardan gelen vahim bir iddiayı dile getirdi. Kadıgil, test sonucu pozitif çıkan iki kişinin diğer çalışanlardan gizlenmesi ve çalışmaya devam edilmesi nedeniyle vaka sayısının arttığını belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan Kadıgil, kendisine gelen bir ihbarı, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a iletti. Kadıgil, “Yapımcısı size yakın bir isim olan TRT’ye çekilen Gönül Dağı isimli dizinin çekimlerinde bir değil beş değil tam 39 kişide COVİD tespit edildi. Neden biliyor musunuz? Çünkü COVİD çıkan iki kişinin durumunu diğer set çalışanlarından saklamışlar. Dini imanı para olan patronların daha fazla kazanma hırsı nedeniyle şu an da 39 kişi canıyla boğuşuyor. Bu cinayete teşebbüstür” dedi.

Saatlerce çalıştırılan kültür sanat emekçilerinin çalışma koşullarını daha önce defalarca dile getirdiğini söyleyen Kadıgil, COVİD döneminde de sektördeki emekçilerin yaşadığı sorunları önergelerle sorduğunu ve fakat cevap alamadığını söyledi. Kadıgil, “Şimdi bu ihbarı da aldınız ve ne yapacaksınız? İki yıllık vekillik tecrübemden biliyorum ki hiç bir şey yapmayacaksınız” dedi.

“ÇOCUK OYUNCULAR YÖNETMELİĞİNİ PATRONLARA EKSTRA MALİYET YÜKLENECEĞİ İÇİN ÇIKARMIYORSUNUZ”

Kadıgil, her maddesiyle hazır olan Çocuk Oyuncular Yönetmeliği’nin 7 yıldır Bakanlık tarafından sümenaltı edilerek bekletildiğini söyledi. Kadıgil “Kanalların ve yapımcıların işine gelmediği için, çocukları korumak patronlara ekstra maliyet yükleyeceği için çıkartmadığınıza eminim artık bu yönetmeliği… Gerçi TÜİK verilerine göre 720 bin çocuk işçi çalıştırılıyorken kim takar çocuk işçileri diyorsunuz herhalde ” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir