Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir: “Ne kadar çok gay varmış haberimiz yok”

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir dün gerçekleşen meclis toplantısında, Dilovası'ndan Kanada’ya giden gençler için "Ne kadar gay varmış haberimiz yok" ifadelerini kullandı.

featured

Kocaeli’nde Dilovası Belediyesi, dün Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Tekgül, Belediye Başkanı Hamza Şayir’i eleştirdi.

Başkan Şayir ise Tekgül’ün eleştirisine, Dilovası’ndan Kanada’ya göç eden gençler üzerinden cevap verdi.

“İLTİCA ETMEK İÇİN BİZ GAYIZ DİYORLAR”

Şayir, “Dilovası’nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İltica etmek için ‘biz gayız’ diyorlar” dedi.

Öte yandan Dilovası’nda 2020 yılı içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin Kanada’ya göç ettiği biliniyor.

İşte Başkan Şayir’in o konuşması:

ÖZÜR DİLEDİ

Başkan Şayir’in yaptığı açıklamanın tepki çekmesinin üzerinden meclis toplantısının videosu sosyal medya hesaplarından kaldırılırken Şayir ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in konuya ilişkin açıklamaları ise şu şekilde:

“Sevgili Dilovalı Hemşehrilerim;

07 Mart 2021 Salı günü gerçekleştirdiğimiz Dilovası Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda muhalefet meclis üyesinin, ilçemizde atılan büyük adımları, verilen yeni müjdeleri gölgelemek adına, ‘çamur at iz bıraksın’ mantığı ile yaptığı tahrik edici konuşma, şahsıma ve hükümetimize karşı kurulan hakaret ve iftira dolu dile verdiğimiz cevabın, önü ve arkası kesilerek servis edildiğine üzülerek tanıklık ettik.

Kamuoyunu aldatmaya yönelik bu girişimler, Yükselen Şehir Dilovası vizyonuyla; gece-gündüz demeden gerçekleştirdiğimiz atılımları engelleyemeyecek, siz kıymetli hemşehrilerim ile kurduğumuz gönül bağımızı asla yıpratamayacaktır. Gençlerimize verdiğimiz kıymetim ve geleceğimiz için ortaya koyduğumuz mücadelenin en büyük şahidi Dilovalılardır. İlçemizin kıymetli gündeminin böyle asılsız bir hadise ile meşgul edilmesinden dolayı üzüntümü dile getiriyor, yanlış anlaşılmadan dolayı gönlü kırılan kardeşlerimden özür diliyorum. Saygı ile duyurulur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir