Dilek Sabancı’nın ‘rahat yaşama’ yanıtı: 50-100 milyon dolar yeter

İş insanı Dilek Sabancı, bir insanın rahat yaşayabilmesi için ‘milyar değil milyon dolarların da yetebileceğini’ belirterek insanların ’50-100 milyon dolarla rahat rahat yaşayacağını’ ifade etti.

featured

Türkiye’nin en zengin ailelerinin başında gelenlerden biri de Sabancı ailesi…

Hemen hemen herkesin bildiği Sabancı ailesinin ferdi olan Dilek Sabancı’dan dikkat çeken ifadeler kullandı.

‘BAZI İNSANLARA 1-2 MİLYON DOLAR DA YETEBİLİR’

Özel Olimpiyatlar Organizasyonu Başkanlığı yapan Sabancı, Sputnik Türkiye Radyo’da Meliha Okur’un Anlatılmayanları Anlatıyoruz programında ‘Bir insan için ne kadar para gerekli?’ sorusunu yanıtladı.

Dilek Sabancı; ‘Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilecek. 50 milyon ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız’ yanıtını verdi.

2004 yılında hayatını kaybeden iş insanı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli sorusuna verdiği yanıt gündem oldu. Dilek Sabancı, Radyo Sputnik’te yayınlanan ‘Meliha Okur’la Anlat Bana’ programının konuğu oldu.

’50 MİLYON İLE 100 MİLYON DOLARINIZ OLSA RAHAT RAHAT YAŞARSINIZ’

Okur’un Bir insan için ne kadar para gerekli?’ sorusuna yanıt veren Sabancı, ‘Milyar dolarlar değil yani milyon dolarlar da yetebilir’ dedi. İnsanların nasıl şartlarda rahat yaşayabileceğini anlatan Sabancı, şunları söyledi:

‘İnsanın iyi bir evi olması, arabası olması, rahat yaşayabileceği bir parası olması ama bu para bana göre milyar dolarlar değil. Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilecek. 50 milyon ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız ama bence de 50-100 milyon dolara değil de daha düşük rakamlarla daha çok mutlu olabilmek daha büyük başarı. İyi bir işiniz olsun, eviniz olsun, arabanız olsun, hastalandığınızda hastaneye gidecek paranız olsun, denize merakınız varsa tekneniz olsun, başka insan ne ister ki? Steve Jobs hayatı boyunca para kazandığını ama dostlarıyla, sevdikleriyle paylaşamadığını ve paranın kanseri yenemediğini söylüyor. Bugünkü aklım olsa çevreme daha çok önem veririm diyor, bu çok büyük bir laf.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir